Cand vine vorba de bani, toata lumea se cearta si, cu cat sunt mai multi, scandalul e mai mare. Senatorii au reusit, ieri, dupa saptamani intregi de acuzatii si amenintari, sa-si aleaga secretarul general, omul care se va ocupa cu gestionarea finante
Cand vine vorba de bani, toata lumea se cearta si, cu cat sunt mai multi, scandalul e mai mare. Senatorii au reusit, ieri, dupa saptamani intregi de acuzatii si amenintari, sa-si aleaga secretarul general, omul care se va ocupa cu gestionarea finantelor Senatului. Au mai trebuit insa cateva ore de balacareala ca Dan Vasiliu, candidatul Aliantei D.A., sa fie ales, el obtinand 70 de voturi, cu sapte mai multe decat contracandidata sa Constanta Calinoiu. Inca de la inceputul sedintei, puterea si opozitia s-au acuzat reciproc ca vor fura la vot, cerand introducerea a tot felul de "elemente de siguranta".
Pe langa faptul ca buletinele au fost stampilate de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ele au fost si semnate de vicepresedintele Radu Berceanu. Dupa ce au pierdut aproape o ora cu semnarea buletinelor de vot si cu acuzatiile, senatorii au continuat cu dispute pe tema comisiei de numarare a voturilor, ambele grupari suspectandu-se reciproc de fraude.
Unii senatori au cerut o comisie de verificare a semnaturilor de pe buletinele de vot, iar altii i-au completat, spunand ca ar trebui adusi experti internationali in domeniu. Incidente si la vot. Tocmai Radu Berceanu a taiat din greseala numele celor doi candidati, luand un alt buletin, fapt ce i-a nemultumit pe colegi. "Nu am facut nici un comentariu, dar m-a deranjat modul in care s-a procedat. Propun sa nu reluam votul, asa cum au cerut unii, desi nu este normal sa se intample asa ceva in Senat", a aplanat, in cele din urma, conflictul Nicolae Vacaroiu.
Finantele si personalul, in mana secretarului general
Care este miza pentru un astfel de post? Secretarul general conduce intreaga activitate a serviciilor Senatului. El este ordonatorul principal de credite, calitate in care decide utilizarea acestora. De asemenea, secretarul general raspunde de chestiunile de personal, adica aproba angajarea sau avansarea, sanctionarea disciplinara si eliberarea din functie a salariatilor din serviciile Senatului, numeste sefii de departamente si pe cei care ocupa celelate functii de conducere. Cel mai "mediatizat" secretar al Senatului a fost Constantin Sava. Pe langa achizitiile tehnice de ultima generatie pe care le-a facut, el a fost protagonistul unui scandal de presa, fiind acuzat ca a facut promovari in schimbul unor favoruri sexuale. Cu toate acestea, el si-a dus pana la capat mandatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.