Parlamentarii nostri s-au apucat iarasi de fotbal. Echipa Parlamentului autohton este invitata sa participe intre 16 si 21 martie la turneul interparlamentar de fotbal al tarilor balcanice, asa ca alesii s-au apucat deja sa se antreneze. Greu este in
Parlamentarii nostri s-au apucat iarasi de fotbal. Echipa Parlamentului autohton este invitata sa participe intre 16 si 21 martie la turneul interparlamentar de fotbal al tarilor balcanice, asa ca alesii s-au apucat deja sa se antreneze. Greu este insa sa se "lipeasca" echipa, fiindca o parte din sportivii "consacrati" deja in echipa Parlamentului nu au mai prins un mandat si acum trebuie cautate noi talente. Avantajul este ca, in aceasta legislatura, au venit in Parlament mai multi tineri decat in anii trecuti, asa ca exista "material" pentru o echipa buna.
Alesii s-au decis sa se intalneasca in fiecare miercuri seara la o miuta, ca sa intre in forma pentru meciurile care ii asteapta. si nu e de gluma, pentru ca meciurile se joaca asa cum scrie la carte, pe gazon, timp de 90 de minute. Deja, pe lista aspirantilor la performante sportive interparlamentare au aparut foarte multe nume, dar miercuri seara la antrenament nu s-au prezentat cu totii. Antrenorul echipei inaltilor demnitari e Dumitru Predescu, fost jucator dinamovist si arbitru national. El s-a declarat multumit de prestatia alesilor, care au alergat mingea o ora si jumatate. "Cu burta, fara burta, se misca bine", s-a mandrit antrenorul, care s-a codit sa raspunda la intrebarea daca are de gand sa ii puna pe parlamentari la vreo dieta. La antrenamentul din sala de sport a complexului din stadionul "Lia Manoliu" s-au afirmat pesedistul Alexandru Mazare - proaspat deputat, dar fotbalist de perspectiva, potrivit antrenorului - si colegul sau Victor Ponta, care a fost intepat de coechipieri pe motiv ca e cam "individualist". Printre parlamentarii ce vor reprezenta Romania in turneul de luna viitoare exista insa unii care "mananca fotbal pe paine". Doi deputati de la minoritati, Mircea Grosaru si Adrian Miroslav Merka, sunt profesionisti ai sportului-rege. Grosaru a fost fotbalist profesionist, jucand la un moment dat la FC Brasov, iar Merka e, la baza, profesor de sport, el antrenand o perioada in divizia judetului Bihor. Ceilalti alesi din echipa nu au "diplome" de fotbalisti, dar pasiunea li se vedea in ochi dupa 90 de minute de alergat, toti fiind transpirati fleasca. Echipa nu are inca echipamentul necesar si parlamentarii se antreneaza ca in curtea scolii, venind fiecare cu ce are pe acasa. Pesedistul Titus Corlatean a venit intr-un tricou cu Ferrari, iar tanarul Victor Ponta cu tricou cu TSD. Alexandru Mazare s-a prezentat cu un echipament rosu-albastru, iar pe spatele tricoului scria "Sandu". Numai portarul echipei, deputatul Amet Aedin, tot din grupul minoritatilor, a stat pe margine, in costum si cu cravata. il astepta pe fostul deputat Sali Negiat, care trebuia sa ajunga cu echipamentul, dar care a fost retinut. A aparut, insa, la antrenament fostul deputat Raj Tunaru, dotat cu echipamentul echipei Parlamentului Romaniei folosit in sezonul trecut. Capitanul echipei bastinase, pedistul Mihai Stanisoara, nu s-a prezentat la antrenament, absenti fiind si deputatii Mircea Man, Nicu Banicioiu si senatorul Ion Radoi. Ca sa completeze echipele de pe teren, parlamentarii au facut strigare si la cei fara mandat. La jocul de miercuri au participat si un angajat al Parlamentului, dar si soferul lui Victor Ponta, care a excelat in dribling, lasandu-i pe alesi cu gura cascata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.