Presedintele american, George W. Bush, si cancelarul german, Gerhard Schroeder, au declarat, ieri, ca divergentele intre cele doua tari, generate de razboiul din Irak, apartin trecutului. Aflat in Germania, in cea de-a treia zi a turneului sau europe
Presedintele american, George W. Bush, si cancelarul german, Gerhard Schroeder, au declarat, ieri, ca divergentele intre cele doua tari, generate de razboiul din Irak, apartin trecutului. Aflat in Germania, in cea de-a treia zi a turneului sau european, menit sa puna capat disensiunilor transatlantice, Bush s-a intalnit, in orasul Mainz, cu cancelarul german, Gerhard Schroeder. La finalul reuniunii, cei doi au declarat ca divergentele in problema irakiana tin de domeniul trecutului.
In timpul conferintei de presa organizate la finalul intrevederii, Bush a lansat un apel catre liderii lumii privind adoptarea unui punct de vedere comun in problema Iranului. "Vom colabora pentru a convinge autoritatile de la Teheran ca trebuie sa renunte la ambitiile nucleare", a precizat el, subliniind ca nu exclude nici una dintre optiunile de actiune, inclusiv folosirea fortei, varianta ce a fost respinsa de Germania. Cei doi lideri si-au reafirmat punctele de vedere diferite si asupra tratatului de la Kyoto, dar au subliniat ca vor colabora pentru protejarea mediului inconjurator.
Azi, presedintele Bush se va afla in Slovacia, unde va avea o intrevedere cu presedintele rus, Vladimir Putin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.