Firma Siemens si Universitatea Politehnica Bucuresti au semnat saptamana trecuta la sediul Universitatii un parteneriat strategic ce vizeaza promovarea reciproca a celor doua institutii prin diverse proiecte. Siemens va sprijini Facultatea de Energet
Firma Siemens si Universitatea Politehnica Bucuresti au semnat saptamana trecuta la sediul Universitatii un parteneriat strategic ce vizeaza promovarea reciproca a celor doua institutii prin diverse proiecte. Siemens va sprijini Facultatea de Energetica din cadrul Politehnicii prin actiuni de modernizare a laboratoarelor existente, furnizarea de noi echipamente, programe de training, recrutare din randul absolventilor facultatii.
La randul sau, Universitatea Politehnica va efectua programe de cercetare si studii de piata privind piata de energie in care se vor desface produsele Siemens. "Acest protocol pe care l-am semnat saptamana trecuta se bazeaza pe o cooperare mai veche pe care Siemens o are cu Politehnica Bucuresti. Siemens acorda de mai multi ani premiile de excelenta Werner von Siemens pentru lucrarile din domeniul stiintelor ingineresti realizate de studentii Politehnicii. Avem in plan, de asemenea, o serie de burse de perfectionare ce vor fi acordate studentilor de la masterat si care insumeaza pentru anul acesta 12.000 de euro. Este interesant de mentionat ca aproximativ 30% din angajatii Siemens Romania sunt absolventi ai Universitatii Politehnice din Bucuresti", a declarat Max Egger, directorul Diviziei de Energie de la Siemens Romania.
Acest protocol prevede pentru inceput o serie de masuri concrete care vor fi puse in aplicare in cursul anului 2005. Siemens va face o donatie in valoare de 5.000 de euro Laboratorului de Protectie si Automatizari din cadrul Facultatii de Automatica si o alta donatie, tot in valoare de 5.000 de euro, Laboratorului pentru Partea Electrica a Centralelor din cadrul Facultatii de Energetica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.