Guvernul italian analizeaza posibilitatea vanzarii companiei postale Poste Italiane si renuntarea la un nou pachet de actiuni la grupul de utilitati Enel, a declarat, ieri, premierul Silvio Berlusconi. Anterior, Trezoreria italiana a negat informatia
Guvernul italian analizeaza posibilitatea vanzarii companiei postale Poste Italiane si renuntarea la un nou pachet de actiuni la grupul de utilitati Enel, a declarat, ieri, premierul Silvio Berlusconi. Anterior, Trezoreria italiana a negat informatia aparuta in presa potrivit careia ar putea vinde, pana la sfarsitul acestui an, 20 la suta din actiunile Enel in schimbul a 16 miliarde de euro, pentru a reduce datoria publica. Berlusconi a admis, totusi, ca renuntarea la un nou pachet de actiuni Enel se afla pe lista subiectelor pe care le va discuta astazi cu ministrul Economiei, Domenico Siniscalco, alaturi de privatizarea companiei postale. Enel si Poste Italiane, al carei profit net s-a dublat in anul precedent, sunt considerate unele dintre principalele active detinute de stat. Datoria Italiei echivala, in anul 2003, cu 106 la suta din Produsul Intern Brut, fiind a treia ca marime din lume, dupa SUA si Japonia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.