Ministrul educatiei continua sa ia decizii "inedite": ieri a decis ca inscrierile in clasa intai sa se faca pana in luna mai, iar elevii de clasa a IV-a sa fie testati in martie. scolile "cu staif" au anuntat ca au terminat deja inscrierile in clasa
Ministrul educatiei continua sa ia decizii "inedite": ieri a decis ca inscrierile in clasa intai sa se faca pana in luna mai, iar elevii de clasa a IV-a sa fie testati in martie. scolile "cu staif" au anuntat ca au terminat deja inscrierile in clasa intai, desi legea spune ca inscrierile se pot face pana la 15 septembrie. Ministrul Mircea Miclea a pus si el paie pe foc si a ordonat ieri ca data-limita sa fie 11 mai 2005, motivand ca trebuie sa stie pentru cati elevi sa repartizeze banii si "cornul si laptele". in felul acesta, spune el, va sti si cati profesori vor fi necesari sa aiba loc de munca.
Tot ieri, Miclea a mai emis un ordin prin care se organizeaza testarea elevilor din clasa a IV-a, la Limba si literatura romana, Matematica si stiinte, lucrare ce va dura 50 de minute. Elevii de 10 ani vor participa astfel la primul examen din viata lor, dar notele nu vor fi trecute in catalog, ci vor arata cu exactitate cat de pregatiti sunt scolarii dupa patru clase primare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.