Conducerea Camerei deputatilor a "scapat" de piscina buclucasa. Cum? A dat-o Senatului. Ieri, s-a scos de la naftalina un memorandum intern care lamureste lucrurile. Numai ca "dezveleste" costurile: piscina a costat 13,7 miliarde de lei.Biroul Per
Conducerea Camerei deputatilor a "scapat" de piscina buclucasa. Cum? A dat-o Senatului. Ieri, s-a scos de la naftalina un memorandum intern care lamureste lucrurile. Numai ca "dezveleste" costurile: piscina a costat 13,7 miliarde de lei.Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a rezolvat ieri problema piscinei de sub Casa Poporului. De acum incolo, este a senatorilor. De ce? Pentru ca in 1991, printr-o hotarare de guvern, 51.000 mp din Casa Poporului au fost alocati Senatului. Cei 1.700 mp care sunt destinati complexului de "recuperare si reabilitare medicala prin mijloace complexe balneo, fizio si kinetoterapie" sunt, oficial, ai senatorilor. in 2003 si 2004 s-au investit in acest complex 13,7 miliarde de lei de care nu a stiut nimeni, conducerea deputatilor pastrand o tacere absoluta. Acum ar mai trebui 35 de miliarde pentru a inaugura complexul, intrucat ca mai trebuie finisata zugraveala, terminate instalatiile care pun apa in piscina, terminate pardoseala si tamplaria, instalatia de climatizare si cea de iluminat si, bineinteles, trebuie achizitionate dotarile necesare pentru vestiare, cuva, saune, sala de fitness si cele 4 cabinete medicale. Complexul destinat intretinerii alesilor are gata pana si instalatia pentru telefonie, iar incinta este deja incalzita. Numai ca, in bugetul pentru 2005, nu apar prevazuti bani pentru piscina, se arata in memorandum. Dar nici in ultimii 2 ani nu apareau "vizibil" cheltuielile pentru "secretul" parlamentar din subteranele corpului E3.
in memorandumul aparut ieri, din senin, in Biroul Permanent, se explica si de ce lucrarile nu au avansat mai repede: pentru ca "s-au desfasurat intermitent in perioadele cand, in alte spatii, antreprenorii aveau restrictii pentru activitati producatoare de zgomot".
Tot ieri s-a luat decizia suspendarii din functie a directorului care i-a condus pe ziaristi la piscina printre mormanele de moloz. Lui i s-a reprosat ca a patat imaginea institutiei incercand sa prezinte drept abandonat proiectul piscinei, desi pentru aceasta sau dat in functiune lifturi ultramoderne.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.