Anuntul Guvernului privind majorarea, la 1 aprilie, a impozitului pe castigurile obtinute pe piata de capital nu i-a descurajat pe investitorii de la Bursa, volumul tranzactiilor zilnice mentinandu-se la un volum cu mult mai mare fata de anul trecut,
Anuntul Guvernului privind majorarea, la 1 aprilie, a impozitului pe castigurile obtinute pe piata de capital nu i-a descurajat pe investitorii de la Bursa, volumul tranzactiilor zilnice mentinandu-se la un volum cu mult mai mare fata de anul trecut, a afirmat prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.
El sustine ca a urmarit cu atentie Bursa si a observat ca volumul tranzactiilor zilnice se cifreaza in jurul sumei de zece milioane euro, comparativ cu media anului trecut, de un milion de euro. "Am urmarit cu atentie ce s-a intamplat. Volumul activitatilor pe Bursa nu a fost afectat de anuntarea noilor impozite, masuri care sunt corecte si care se incadreaza intr-o logica de sprijinire a investitiilor pe termen lung", a spus Tariceanu.
In urma discutiilor cu reprezentantii FMI, Guvernul a anuntat ca intentioneaza sa majoreze impozitul pe veniturile din dobanzi si impozitul pe castigurile din capital, in ambele cazuri fiind operata aceeasi crestere, respectiv de la 1 la 10 procente.
Imediat dupa anuntarea acestor masuri, cele doua piete de valori mobiliare, Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Electronica Rasdaq, au scazut considerabil. Ulterior, Ministerul Finantelor Publice a precizat ca noua cota de impozitare se va aplica numai in cazul tranzactiilor initiate dupa 1 aprilie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.