Angajatii Operei Scala din Milano, care au participat, marti, la o adunare generala, au decis sa declanseze o greva ce a determinat anularea premierei spectacolului "Dama de Pica" de Ceaikovski. Conducerea Operei a anuntat ca spectatorii care au cump
Angajatii Operei Scala din Milano, care au participat, marti, la o adunare generala, au decis sa declanseze o greva ce a determinat anularea premierei spectacolului "Dama de Pica" de Ceaikovski. Conducerea Operei a anuntat ca spectatorii care au cumparat bilete pentru premiera de marti vor primi banii inapoi. Alte sase reprezentatii ale spectacolului sunt programate in februarie si martie. Personalul institutiei solicita "o gestiune transparenta" a Fundatiei care dirijeaza prestigioasa institutie. In prezent, superintendentul Carlo Fontana, caruia Consiliul de Administratie i-a cerut sa demisioneze, si Riccardo Muti, directorul muzical al Scala, sunt in conflict mai ales din cauza repertoriului. Consiliul de Administratie al Fundatiei "in loc sa analizeze faptele, a luat decizii si l-a invitat pe Fontana sa demisioneze fara a face publice motivatiile acestei solicitari", se plang angajatii de la Scala. Fundatia "Teatro della Scala", care si-a reluat activitatea in sala sa istorica, la 7 decembrie, dupa doi ani de restaurari, se afla intr-o situatie financiara delicata. Angajatii se plang de scaderea creditelor pentru cultura, de deteriorarea conditiilor de munca si de restrictiile impuse de reconstructia teatrului Arcimboldi, unde continua sa aiba loc spectacole. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.