Departamentul pentru munca din Marea Britanie a publicat un nou raport ce indica o crestere semnificativa a numarului de solicitari de permise de munca din partea cetatenilor din statele care au aderat la Uniunea Europeana la 1 mai 2004, rela

Departamentul pentru munca din Marea Britanie a publicat un nou raport ce indica o crestere semnificativa a numarului de solicitari de permise de munca din partea cetatenilor din statele care au aderat la Uniunea Europeana la 1 mai 2004, relateaza EUobserver. Potrivit statisticilor preluate de presa britanica, pana la sfarsitul lui 2004 au fost inaintate 133 de mii de solicitari din cele opt tari din Europa de Est, care tocmai au fost admise in blocul european. Solicitarile venite din Cipru si Malta nu au fost luate in calcul la intocmirea statisticilor. Numarul solicitarilor de acest fel s-a dovedit a fi cu mult mai mare decat estimarile initiale ale Guvernului britanic, care se astepta ca extinderea Uniunii "sa aduca" 5.000-13.000 de noi cereri. Departamentul pentru munca, citat de cotidianul The Guardian, a precizat ca 40 la suta din cereri au fost formulate de persoane care se aflau deja pe teritoriul Marii Britanii (si care incercau sa-si legalizeze sederea). In timp ce, in 2004, numarul de solicitari de permise de munca a crescut, numarul persoanelor care au sosit in Marea Britanie si care au solicitat azil a scazut drastic, la putin peste 40 de mii, comparativ cu 110 mii in urma cu doi ani.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.