Nu este o gluma: farmacistii au ajuns sau vor ajunge in instanta din cauza datoriilor pe care le au la distribuitori. In aceasta situatie s-a ajuns din cauza datoriilor de peste 3.000 de miliarde de lei pe care statul le are la farmacii, pe anul 2004
Nu este o gluma: farmacistii au ajuns sau vor ajunge in instanta din cauza datoriilor pe care le au la distribuitori. In aceasta situatie s-a ajuns din cauza datoriilor de peste 3.000 de miliarde de lei pe care statul le are la farmacii, pe anul 2004. Unii distribuitori mai livreaza, deocamdata, medicamente, dar cu ''picatura'', in timp ce altii au dat farmaciile in judecata. ''Cand farmacistii fac comenzi, distribuitorii ii intreaba daca le pot da macar o parte din banii datorati. Acestia nu au de unde sa dea datoriile, iar distribuitorii fie le dau o mica parte din comanda, fie nu le mai livreaza deloc medicamente'', ne-a declarat Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania. Despre proiectul de ordonanta privind acoperirea datoriilor catre farmacii nu se mai stie nimic de la jumatatea lunii ianuarie.
Cert este un lucru: ieri, o farmacie din Odobesti, de altfel singura din localitate care elibera retete cu medicamente compensate si gratuite, a avut proces la Bucuresti cu Europharm Holding Brasov, dupa cum ne-au declarat surse autorizate din cadrul Colegiului Farmacistilor Vrancea. Europharm a actionat in instanta farmacia din Odobesti din cauza datoriei pe care aceasta o are la companie. ''Datoria farmaciei din Odobesti catre Europharm Holding s-a acumulat intre august 2003 si martie 2004. Intelegem perfect situatia grea a intregii piete si industrii farmaceutice si tocmai din acest motiv am dat dovada de multa sustinere si bunavointa. Totusi, avem o responsabilitate asumata fata de furnizorii si fata de angajatii nostri si, prin urmare, trebuie sa aplicam regulile economice care guverneaza orice relatie comerciala'', ne-a precizat Gabriel Matei, director comercial al Europharm Holding. Pentru a nu fi executat, patronul farmaciei din Odobesti a ajuns in situatia, de a se gandi la solutii de genul: ''Fac un credit pentru a-mi achita datoria''.
Cazul de la Odobesti nu este singular. Conducerea Colegiului Farmacistilor din Romania intocmeste, la ora actuala, lista cu toate farmaciile din tara care au fost actionate in instanta de catre furnizori si distribuitori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.