Producatorul american de software Saguaro Technology isi va dezvolta activitatea din Romania si va construi un nou sediu, in Timisoara, investitia fiind de cel putin trei milioane de dolari, a declarat Tiberiu Hidi, directorul general al firmei Sagua
Producatorul american de software Saguaro Technology isi va dezvolta activitatea din Romania si va construi un nou sediu, in Timisoara, investitia fiind de cel putin trei milioane de dolari, a declarat Tiberiu Hidi, directorul general al firmei Saguaro Net, filiala a companiei.
"Numarul mare de proiecte pe care grupul Saguaro Technology le va derula in Romania, in parteneriat cu cei doi clienti ai sai, IBM si Asyst Technologies, a determinat marirea capacitatii de productie, numarul de angajati urmand sa creasca la 300 de persoane, fata de 140 de salariati in prezent", a spus Hidi.
Noul sediu al companiei va cuprinde birouri, laboratoare, sali de conferinte, restaurant propriu si biblioteca.
Activitatea din Romania a grupului american a inceput in 1999, prin deschiderea firmei Saguaro Print, care dezvolta, in exclusivitate, aplicatii software pentru concernul american IBM.
Dupa ce la sfarsitul anului 2004 a semnat un acord multianual cu Asyst, furnizor de solutii de automatizare pentru producatorii de semiconductoare si ecrane plate, grupul american a deschis o noua firma in Romania, Saguaro Net, care va dezvolta aplicatii software pentru noul partener.
De la inceputul activitatii in Romania, compania americana a avut, anual, un plan de investitii de 1,8 milioane de euro, care va fi aplicat si in continuare, a conchis directorul general al Saguaro Net.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.