Comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat ca avizul Comisiei constituie un mesaj clar prin care Executivul european saluta intrarea Bulgariei si Romaniei in comunitatea europeana. Cu toate acestea, Olli Rehn a amintit ca mai sunt multe reform
Comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat ca avizul Comisiei constituie un mesaj clar prin care Executivul european saluta intrarea Bulgariei si Romaniei in comunitatea europeana. Cu toate acestea, Olli Rehn a amintit ca mai sunt multe reforme de facut. La randul sau, premierul roman Calin Popescu Triceanu a apreciat ca ""acest aviz reprezinta un pas important, o etapa in calendarul de aderare, urmatorul element de referinta fiind semnarea tratatului de aderare pe 25 aprilie"". OLAF, Oficiul de Lupta Anti-Frauda al UE, a anuntat ca va sta cu ochii pe Romania. ""OLAF a primit o serie de sesizari privind existenta unor probleme in utilizarea fondurilor europene in Romania"", a declarat Franz Hermann Bruner, directorul general al Oficiului. ""Important este sa fim constienti de existenta acestor probleme si sa cooperam eficient pentru a le elimina"", a mai spus el. In urmatorii doi ani, din fondurile de pre-aderare, Romaniei ii vor fi alocate circa doua miliarde euro. Iar in perioada 2007-2008, prin programele structurale, tara noastra va primi intre 6 si 11 miliarde euro. (Florina Zainescu, Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.