"Nu vreau sa existe dezinteres si dezinformare in munca dumneavoastra si nu avem voie sa cedam in fata mafiei". Acesta este mesajul transmis de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ofiterilor de informatii din serviciul secret al ins
"Nu vreau sa existe dezinteres si dezinformare in munca dumneavoastra si nu avem voie sa cedam in fata mafiei". Acesta este mesajul transmis de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ofiterilor de informatii din serviciul secret al institutiei pe care o conduce. Chiar daca gruparile criminale si-au diversificat modurile de operare si dispun de fonduri care ating sute de milioane de dolari, politistii de la "filaj" nu trebuie sa se lase intimidati. Ministrul Vasile Blaga, prezent la bilantul activitatii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), le-a cerut ofiterilor de informatii sa adopte o atitudine ferma in fata marii infractionalitati.
Desi organizatiile mafiote, aparute in ultimii ani in Romania, dispun de fonduri substantiale, de ordinul sutelor de milioane de dolari, precum si de dotari tehnice impresionante, acestea nu trebuie sa reprezinte un impediment in munca specialistilor.
"Chiar in aceste conditii, spune Blaga, Politia nu poate sa cedeze in fata marii criminalitati, iar rolul ofiterilor de informatii este esential in combaterea acestor structuri".
Seful Internelor a mai adaugat si faptul ca toate aceste retele periculoase nu s-ar fi putut dezvolta si consolida daca nu ar fi fost tolerate de institutiile statului. Pentru obtinerea unor rezultate notabile, specialistii DGIPI au fost sfatuiti de Vasile Blaga sa nu cenzureze informatiile obtinute si sa le verifice cu rigurozitate. "Nu vreau sa existe dezinteres si dezinformare in munca de informatii", a spus ministrul.
Cu ochii pe frontiera
In acelasi context, Vasile Blaga le-a transmis politistilor faptul ca trebuie sa il informeze in legatura cu orice presiune de ordin politic cu care se confrunta in activitatea lor, indiferent de directia din care provine. De asemenea, ofiterilor DGIPI li s-a cerut sa acorde mai multa atentie informatiilor provenite din punctele de trecere a frontierei, lucru necesar pentru eliminarea retelelor care se ocupa cu diferitele forme de trafic. Acelasi lucru este valabil si pentru anihilarea tuturor celor care intentioneaza sa treaca ilegal frontiera, desi nu au acest drept. Blaga a mai aratat ca de modul in care se manifesta structurile de informatii in punctele de frontiera depinde eficienta activitatii de combatere a infractionalitatii in care sunt implicati cetatenii romani in strainatate, fenomen ingrijorator care, in prezent, este controlat doar in mica masura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.