Preturile proprietatilor imobiliare din orasul Vidin, situat pe malul bulgaresc al Dunarii, au crescut in acest an de pana la trei ori, pe seama proiectului privind constructia celui de-al doilea pod care va lega Romania de Bulgaria, potrivit site-ul
Preturile proprietatilor imobiliare din orasul Vidin, situat pe malul bulgaresc al Dunarii, au crescut in acest an de pana la trei ori, pe seama proiectului privind constructia celui de-al doilea pod care va lega Romania de Bulgaria, potrivit site-ului novinite.com.
Cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate de apartamentele cu suprafete mici.
Astfel, pretul mediu al unui apartament la periferia orasului a ajuns la 180-220 de euro pe metru patrat, in timp ce constructiile din caramida sunt tranzactionate la preturi incepand cu 220 de euro pe metru patrat. Cladirile noi sunt vandute la 350-380 de euro pe metru patrat, precizeaza sursa citata.
Reprezentantii agentiilor imobiliare au afirmat ca persoane fizice din afara Bulgariei sunt interesate sa cumpere proprietati in zona, in perspectiva castigurilor la o eventuala revanzare.
Lucrarile de constructie a podului ar putea incepe in vara acestui an si vor fi finalizate in termen de 38 de luni. Podul va fi construit in regim de autostrada, cu doua benzi pe sens si cale ferata. Guvernul de la Sofia si Comisia Europeana au incheiat, saptamana trecuta, un acord pentru finantarea proiectului cu 70 de milioane de euro.
Bugetul estimat al celui de-al doilea pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria se ridica la 230 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.