Directorul general al Oficiului de Lupta Antifrauda al Uniunii Europene (OLAF), Franz Hermann Bruner, l-a prezentat ieri la Palatul Victoria, pe noul reprezentant al OLAF in Romania, Esteban Alberto Castro Fernandez (foto). Acesta va asigura, incepan
Directorul general al Oficiului de Lupta Antifrauda al Uniunii Europene (OLAF), Franz Hermann Bruner, l-a prezentat ieri la Palatul Victoria, pe noul reprezentant al OLAF in Romania, Esteban Alberto Castro Fernandez (foto). Acesta va asigura, incepand cu data de 1 martie 2005, legatura dintre autoritatile romane si Bruxelles. "Activitatea noului reprezentant al Oficiului nu va fi una de investigare ci, mai degraba, una de consiliere a autoritatilor romane. Problemele care exista in administrarea fondurilor europene nu sunt unele specifice, existente doar in Romania, ci ele apar peste tot. Important este faptul ca nu se neaga existenta acestor probleme si ca toti cei implicati sunt dispusi sa faca eforturi pentru a le rezolva", a declarat la Palatul Victoria Franz Hermann Bruner. Oficialul OLAF a admis ca exista anumite probleme, dar ca acestea apar permanent in utilizarea fondurilor europene.
Cristian David, ministrul delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar a declarat si el ca activitatea departamentului pe care il conduce si colaborarea cu oficialii europeni nu va fi una strict investigativa, ci va urmari, in primul rand, dezvoltarea capacitatii de comunicare institutionala. David a precizat ca in prezent exista sapte sesizari cu privire la utilizarea improprie a fondurilor europene - doua pe programul PHARE, una pe ISPA, doua pe programul LEONARDO, una pe LIFE si una pe YOUTH. In ceea ce priveste sumele in cauza David a subliniat ca nu sunt considerabile si ca nu afecteaza derularea programelor finantate de Uniunea Europeana la nivel national.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.