Trei medici despre care exista informatii ca ar fi lucrat la firma Global Med Rom SRL s-au prezentat, ieri, la Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) care a demarat ''investigatiile'' in cazul lor. Unul dintre ei a declarat in fata reprezentantilor CMB '
Trei medici despre care exista informatii ca ar fi lucrat la firma Global Med Rom SRL s-au prezentat, ieri, la Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) care a demarat ''investigatiile'' in cazul lor. Unul dintre ei a declarat in fata reprezentantilor CMB ''ca nu a activat in cadrul firmei respective'', iar ceilalti doi - dr. Ioana Ghionescu, fost administrator al firmei si anestezist Daniela Godorojea - au spus ca nu stiu nimic despre trimiterea ovocitelor in strainatate. Cei doi medici au precizat ca au cunostinta doar de faptul ca firma ''se ocupa'' cu procedurile de reproducere umana asistata. ''Ioana Ghionescu si-a dat demisia din functia de administrator al societatii in urma cu cateva zile. Firma a ramas in administrarea partenerului israelian'', a declarat Liana Ples, reprezentant al CMB. Daca ancheta facuta de colegiu dovedeste ca cele doua cadre medicale au incalcat legea, acestea risca sa li se ridice dreptul de libera practica.
Reamintim ca in urma cu cateva saptamani au aparut semnale privind functionarea in cadrul firmei a unui centru in care romancele ''donau'' ovocite, contra cost. Ovocitele erau trimise prin posta in strainatate.
Politistii s-au autosesizat legat de scandalul privind fertilizarea in vitro, iar dosarul intocmit a fost trimis procurorilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.