Un comisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Capitalei este cercetat penal de procurorii anticoruptie, dupa ce a cerut 30.000 de dolari, din care a primit un BMW de 20.000. Acesta a fost taxa pentru a promova neinceperea u
Un comisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Capitalei este cercetat penal de procurorii anticoruptie, dupa ce a cerut 30.000 de dolari, din care a primit un BMW de 20.000. Acesta a fost taxa pentru a promova neinceperea urmaririi penale intr-un dosar pe care-l instrumentase in anul 2000. Ancheta este continuata de procurori, existand posibilitatea ca alaturi de comisarul Miclea sa fie implicati si alti ofiteri.
Potrivit PNA, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de comisarul Viorel Miclea, urmarit pentru luare de mita. Din probele administrate in cauza, anchetatorii au stabilit ca "Viorel Miclea, in calitatea sa de ofiter de politie, a pretins in cursul anului 2000 suma de 30.000 de dolari, din care a primit efectiv un autoturism BMW evaluat la 20.000 de dolari, pentru a promova o solutie de neincepere a urmaririi penale intr-un dosar in care era cercetat numitul Stan Costel".
Procurorii anticoruptie mai precizeaza ca Stan Costel a fost trimis in judecata in luna iulie 2003, in stare de arest preventiv, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de dare de mita, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals intelectual, uz de fals si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, alaturi de alte sapte persoane, cauza fiind instrumentata tot de Parchetul National Anticoruptie.
La timpul respectiv, ancheta a vizat asocierea acestora intr-un grup infractional structurat pe principii mafiote pentru obtinerea in Sectorul 1 al Capitalei a unor imobile ce nu le apartineau, prin falsificarea unor hotarari judecatoresti, si vanzarea ulterioara, in cascada, pentru scoaterea lor din sfera de proprietate a adevaratilor detinatori.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii militari din cadrul PNA, urmare a implicarii in activitatea infractionala, prin fapte de coruptie, a lt. col. (r) Gheorghe Luca, membru al acestei grupari.
Initial, actele de cercetare penala in dosarul amintit au fost efectuate in cursul anului 2000 de Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Politia Capitalei, unde era angajat comisarul Viorel Miclea. Suma pretinsa de la comisar a avut ca scop tocmai neindeplinirea actelor privitoare la indatoririle de serviciu decurgand din calitatea de ofiter de politie.
Comunicatul mentioneaza ca asupra comisarului Viorel Miclea s-a luat masura interzicerii parasirii localitatii de domiciliu (Bucuresti) pentru o perioada de 30 de zile, "pentru realizarea scopului procesual si data fiind perioada in care a fost comisa fapta".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.