Celebrul sahist Anatoli Karpov (54 ani) a acceptat invitatia de a juca in Romania, luna viitoare, impotriva MMI Andrei Istratescu, al doilea roman din topul mondial FIDE dupa MMI Liviu Nisipeanu. Sosirea la Bucuresti a multiplului ex-campion mondial
Celebrul sahist Anatoli Karpov (54 ani) a acceptat invitatia de a juca in Romania, luna viitoare, impotriva MMI Andrei Istratescu, al doilea roman din topul mondial FIDE dupa MMI Liviu Nisipeanu. Sosirea la Bucuresti a multiplului ex-campion mondial reprezinta cel mai important eveniment sahistic pentru tara noastra, meciurile demonstrative urmand sa se desfasoare, in perioada 20-26 martie, la Hotelul Crowne Plaza. In cadrul intanirii de gradul zero, organizata de fundatiile Sah Astral si Gambit-Elisabeta Polihroniade si de AS Sah Campion, se vor disputa patru partide in sistem clasic si patru partide de sah rapid. "Prin organizarea acestui eveniment ne dorim o relansare a sahului romanesc dupa dezastrul din ultima perioada. Initial, Nisipeanu trebuia sa joace cu Karpov, dar participa la un turneu international la Moscova si a fost nevoit sa refuze", a declarat marea doamna a sahului romanesc, MMI Elisabeta Polihroniade, singura reprezentanta a Romaniei trecuta in "Cartea de Aur FIDE". De mentionat ca rusul Karpov este clasat in prezent pe locul 29 in topul FIDE, cu un ELO de 2674 puncte, in vreme ce Istratescu ocupa locul 92, cu 2617 puncte. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.