Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a dat universitatilor posibilitatea de a-si repartiza singure, pe domenii de studiu, locurile ce urmeaza a fi scoase la concurs in acest an. Printr-un ordin semnat ieri de ministrul Mircea Miclea, MEdC a info
Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a dat universitatilor posibilitatea de a-si repartiza singure, pe domenii de studiu, locurile ce urmeaza a fi scoase la concurs in acest an. Printr-un ordin semnat ieri de ministrul Mircea Miclea, MEdC a informat universitatile numai despre numarul total al locurilor subventionate de la buget aferente anului universitar 2005-2006, repartizate pe ciclurile de licenta, masterat si doctorat. Acesta este primul an in care Ministerul Educatiei lasa universitatilor responsabilitatea stabilirii cifrei de scolarizare.
"Conducerea MEdC apreciaza ca aceasta maniera de gestionare descentralizata a cifrei de scolarizare exprima mai bine dinamica reala a raportului dintre cererea si oferta de formare de nivel universitar si postuniversitar. In acest mod se pot lua mai adecvat in considerare aspectele specifice ale diferitelor profesii, dar si particularitatile prin care se disting diferitele regiuni din care provin studentii universitatilor noastre", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al MEdC.
Universitatea care a primit cel mai mare numar de locuri subventionate de la buget este Politehnica Bucuresti, cu o cifra totala de 7017 locuri (4955 de locuri pentru anul I al ciclului de licenta, 1560 pentru masterat si 502 pentru doctorat). Urmatoarele sunt Universitatea din Bucuresti cu 6950 de locuri si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj cu 6.645 de locuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.