Compania elvetiana Novartis a urcat pe prima pozitie in clasamentul celor mai mari producatori de medicamente generice, dupa semnarea acordului de cumparare a firmelor Hexal, din Germania si Eon Labs, din SUA, in schimbul a 5,65 miliarde de euro, tra
Compania elvetiana Novartis a urcat pe prima pozitie in clasamentul celor mai mari producatori de medicamente generice, dupa semnarea acordului de cumparare a firmelor Hexal, din Germania si Eon Labs, din SUA, in schimbul a 5,65 miliarde de euro, transmite Mediafax.
Novartis a anuntat, ieri, ca va cumpara toate actiunile Hexal, precum si 67,7 la suta din titlurile Eon Labs de la familia germana Struengmann, obtinand astfel pozitia de lider in domeniul medicamentelor generice pe majoritatea pietelor importante, in special in Germania si in Statele Unite. Compania elvetiana se va oferi, de asemenea, sa cumpere si restul de titluri Eon Labs la pretul de 31 de dolari pe unitate, cu scopul de a integra cele doua companii in cadrul diviziei sale Sandoz, al doilea mare producator mondial de generice. Acordul de cumparare va fi definitivat la jumatatea acestui an, dupa obtinerea acordului autoritatilor de reglementare din domeniul farmaceutic. Potrivit Novartis, noua divizie de generice va inregistra in acest an vanzari totale de 5,1 miliarde de dolari, depasind liderul actual din acest sector, compania israeliana Teva Pharmaceuticals.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.