Curtea de Apel Pitesti a acordat un nou termen de judecata la data de 18 martie pentru recursul formulat de societatea Oltchim impotriva ordonantei presedintiale ce dispune suspendarea hotararii AGEA privind majorarea capitalului social cu 3.223 de m
Curtea de Apel Pitesti a acordat un nou termen de judecata la data de 18 martie pentru recursul formulat de societatea Oltchim impotriva ordonantei presedintiale ce dispune suspendarea hotararii AGEA privind majorarea capitalului social cu 3.223 de miliarde de lei, reprezentand valoarea creantei AVAS asupra societatii, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori. Instanta a luat aceasta hotarare la solicitarea societatii Oltchim in vederea gasirii unei solutii amiabile de rezolvare a litigiului. Hotararea AGEA, prin care s-a decis majorarea de capital social, din data de 28 noiembrie 2003, a fost contestata de unul dintre actionarii minoritari, pe motiv ca micii detinatori de titluri nu au beneficiat de dreptul de preemtiune, iar participatia lor a fost puternic diminuata, majorarea de capital fiind de zece ori. Pentru stingerea litigiului, Ministerul Economiei si Comertului, actionarul majoritar al combinatului, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, principalul creditor, si Oltchim au angajat o firma de consultanta cu scopul de a analiza solutiile de stingere a litigiului cu actionarii minoritari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.