Decizia exportatorilor de petrol din Orientul Mijlociu si din Rusia de a solicita ca o parte din plati sa fie efectuate in euro sta la baza deprecierii monedei americane, a declarat, ieri, miliardarul George Soros, transmite Mediafax. Soros a afirmat
Decizia exportatorilor de petrol din Orientul Mijlociu si din Rusia de a solicita ca o parte din plati sa fie efectuate in euro sta la baza deprecierii monedei americane, a declarat, ieri, miliardarul George Soros, transmite Mediafax. Soros a afirmat, in cadrul Forumului Economic de la Jeddah, ca scaderea dolarului se va dovedi benefica pentru reducerea deficitelor comerciale si de cont curent ale Statelor Unite, dar o scadere prea accentuata a monedei americane va afecta in mod serios pietele financiare.
In luna octombrie a anului precedent, pretul petrolului a atins maximul record de 55,67 dolari pe baril, iar cotatiile continua sa se mentina si in prezent in jurul a 50 de dolari pe baril.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.