Daca la presedintia PSD nimeni nu pare dispus sa candideze impotriva lui Ion Iliescu, pentru celelalte posturi din conducerea partidului concurenta este mare. Ieri, Sorin Oprescu a anuntat, in sedinta Delegatiei Permanente, ca va candida pentru funct
Daca la presedintia PSD nimeni nu pare dispus sa candideze impotriva lui Ion Iliescu, pentru celelalte posturi din conducerea partidului concurenta este mare. Ieri, Sorin Oprescu a anuntat, in sedinta Delegatiei Permanente, ca va candida pentru functia de presedinte executiv. Vestea n-are cum sa-l bucure deloc pe Adrian Nastase, liderul en-titre al PSD fiind pana ieri singurul pretendent la acest post, dupa ce Ion Iliescu s-a detasat in topul candidatilor pentru presedintia partidului.
Intentia de a intra in lupta interna pentru conducerea PSD a fost si motivul pe care Sorin Oprescu si-a prezentat refuzul de a participa, pentru a treia oara, la alegerile pentru Primaria Capitalei. "Am explicat inca o data si am spus ca doresc sa-mi depun candidatura pentru presedinte executiv," a precizat, citat de Mediafax, senatorul social-democrat.
Si cota Secretariatului General a crescut in ultima perioada. Victor Ponta si-a declarat intentia de a prelua sefia acestui departament, insa nu este singurul candidat.
El ar putea sa se intalneasca in alegeri cu Octav Cozmanca, insa, deocamdata acesta sustine ca nu tinteste vreo functie in viitoarea conducere a PSD.
Un alt posibil secretar general este Ioan Rus, Adrian Nastase manifestandu-si chiar sustinerea pentru o eventuala candidatura a liderului pesedistilor transilvaneni.
Insa pana la Congresul din aprilie care ii va alege pe cei care vor ocupa functiile de presedinte, presedinte executiv si secretar general, PSD are o problema cu candidatul partidului pentru Primaria Capitalei.

Vanghelie, sustinut doar de Popescu
Marian Vanghelie are sprijin doar din partea organizatiei de Bucuresti, condusa de Dan Ioan Popescu.
De altfel, responsabilitatea asupra candidaturii este plasata de conducerea partidului in curtea acestuia, urmand ca Biroul Executiv Central sa o valideze sau nu in urmatoarele zile. Nu este exclus ca Vanghelie sa ramana fara sprijin. La alegerile locale de anul trecut, PSD si-a schimbat candidatul la Primaria Bucurestiului, hotarand ca Bogdan Niculescu Duvaz sa fie inlocuit de Mircea Geoana.
Mai mult, liderii PSD sunt nemultumiti de nominalizarea facuta de Dan Ioan Popescu, considerand ca PSD nu va scapa de eticheta de "partid al coruptilor" propunandu-l pe Vanghelie care a fost anchetat de PNA.
Delegatia Permanenta a considerat ca, din punct de vedere statutar si al democratiei de partid, trebuie lasata filiala Bucuresti sa-si desemneze candidatul si ca aceasta trebuie sa-si asume si responsabilitatea, a declarat ieri Alexandru Athanasiu.
El a precizat insa ca ultimul cuvant il va avea Biroul Executiv care va hotari, definitiv, daca primarul sectorului 5 este candidatul social-democratilor pentru Bucuresti.
Daca acest lucru se va intampla, a adaugat Athanasiu, abia atunci PSD isi va declara sustinerea pentru candidatura lui Marian Vanghelie.
Potrivit statutului PSD, Biroul Executiv Central confirma propunerile de candidati pentru organele administratiei publice locale in functiile de primari ai municipiilor si sectoarelor si de primar general al municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.