Cosmin Contra a declarat ieri dimineata, pe Aeroportul International "Henri Coanda", la intoarcerea lui "Poli" AEK Timisoara din turneul pe care l-a efectuat in Cipru, ca in urma cu cateva luni nu se gandea va juca din nou la echipa banateana. "Acum
Cosmin Contra a declarat ieri dimineata, pe Aeroportul International "Henri Coanda", la intoarcerea lui "Poli" AEK Timisoara din turneul pe care l-a efectuat in Cipru, ca in urma cu cateva luni nu se gandea va juca din nou la echipa banateana. "Acum 2-3 luni eram in Anglia si nici nu ma gandeam ca o sa joc la Timisoara. A fost o discutie mai de mult cu Toni Dobos, apoi am vazut miscarile de la club, am vorbit si cu Olaroiu si, gandindu-ma mai bine, m-am hotarat sa vin la Timisoara. Aceasta revenire a mea in campionatul intern poate sa fie un pas inapoi, dar poate sa fie si unul inainte daca joc bine", a spus Contra. Intrebat daca obiectivul - evitarea retrogradarii - pe care Timisoara il are in acest retur nu e prea mic, "Gurita" a raspuns: "Echipa e la retrogradare, nu poti sa zici altceva. Dar eu sper ca vom reusi sa il realizam fara probleme. La Timisoara mai e de lucru. Sunt 10, poate 12 jucatori noi si e greu sa faci o echipa buna in trei saptamani sau o luna de cantonament. Timisoara se poate bate in momentul de fata cu Steaua, Dinamo si Rapid in meci direct, atat", a spus Contra. Referitor la arestarea unuia dintre conducatorii companiei "Balkan Petroleum", cea care patroneaza clubul, fundasul le-a transmis suporterilor sa stea linistiti: "Sunt ceva probleme cu patronii, dar suporterii sa stea linistiti. Noi, jucatorii, suntem in afara acestor probleme, ne antrenam bine si speram sa ne salvam de la retrogradare si sa construim o echipa buna pentru anul viitor". Intrebat daca antrenorul Cosmin Olaroiu a avut dreptate cand a spus ca Timisoara va avea de acum inainte sapte jucatori convocati la echipa nationala, Contra a raspuns: "Daca Oli zice, inseamna ca stie el ce zice. Noi speram ca si nea Piti sa fie de acord. Eu deja ma gandesc la meciul cu Olanda din preliminarii. Vreau sa-i batem. Visez sa joc intr-un astfel de meci". Contra, imprumutat la Timisoara de la Atletico Madrid, considera ca prima reprezentativa are nevoie de jucatori cu experienta. "Am venit la Timisoara sa joc si sa ajut echipa nationala, pentru ca are nevoie in momentul de fata de jucatori cu experienta. Sunt sigur ca nea Piti va face o selectie corecta la meciul cu Olanda", a spus Contra, care a precizat ca deocamdata nu stie daca va juca la "Poli" AEK si dupa expirarea imprumutului care se va produce la finele sezonului. Cealalta achizitie de marca a banatenilor in aceasta iarna, atacantul Viorel Moldovan, nu s-a intors cu lotul lui "Poli" AEK Timisoara in tara, el plecand din Cipru direct la Geneva pentru a-si rezolva unele probleme personale.
Batranu: "Titlul este departe"
Florin Batranu considera ca scandalul in care sunt implicati proprietarii clubului i-ar putea afecta si pe jucatori. "Eu nu stiu nimic despre acest lucru si nici nu ma intereseaza problema asta. Sigur, citim si noi ziarele si pe undeva poate ne va afecta. Dar, deocamdata, noi n-am fost anuntati nimic, vom vedea ce se intampla zilele urmatoare". Intrebat daca "Poli" AEK Timisoara se poate bate pentru titlu de la egal la egal cu Steaua, Dinamo si Rapid, Batranu a raspuns: "E prea devreme sa vorbim despre asta. Deocamdata, noi suntem pe locul treisprezece, avem ca obiectiv scaparea de la retrogradare, deci mai avem mult pana la a ne bate cu Steaua, Dinamo si Rapid". In ceea ce priveste interesul enorm de care se bucura printre suporterii timisoreni abonamentele la meciurile echipei antrenate de Olaroiu, Batranu a spus: "E foarte bine. Timisoara are un public civilizat, poate cel mai frumos din tara. Ne bucuram ca exista un asemenea interes si ii asteptam pe toti la stadion". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.