Anul acesta, in judetul Suceava, au fost create 121 de noi locuri de munca, dintre care jumatate pentru someri, dupa acordarea de credite cu dobanda avantajoasa din bugetul asigurarilor pentru somaj, a declarat directorul Agentiei Judetene pentru Ocu
Anul acesta, in judetul Suceava, au fost create 121 de noi locuri de munca, dintre care jumatate pentru someri, dupa acordarea de credite cu dobanda avantajoasa din bugetul asigurarilor pentru somaj, a declarat directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Suceava, Mihaela Ichim. Suma alocata in aceasta directie a fost de peste 12 miliarde de lei si a fost impartita unor societati din zonele Suceava, Falticeni si Vatra Dornei, ce activeaza in domeniul industriei alimentare, industriei prelucrarii lemnului si constructiilor. Creditele se dau in baza unor proiecte de fezabilitate, proportional cu numarul de locuri de munca nou-infiintate, pentru cel mult 3 ani, in cazul investitiilor, respectiv un an, pentru asigurarea productiei. Garantarea creditului se face in principal cu obiectele achizitionate din banii primiti, precum si cu alte bunuri si valori ce apartin fie solicitantului, fie girantilor sai. Suma alocata pentru fiecare post nou creat este de 100 de milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.