Udemeristii profita de faptul ca sunt la guvernare si forteaza extinderea invatamantului in limba maghiara. Potrivit Mediafax, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, dupa o intalnire cu membrii Consiliului Reprezentantilor din Invatamantul Su
Udemeristii profita de faptul ca sunt la guvernare si forteaza extinderea invatamantului in limba maghiara. Potrivit Mediafax, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, dupa o intalnire cu membrii Consiliului Reprezentantilor din Invatamantul Superior Maghiar, ca, in cazul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, "se impune adoptarea unei Hotarari de Guvern pentru infiintarea unei catedre in limba maghiara". Trebuie amintit faptul ca ministrul Educatiei, Mircea Miclea, a respins, la sfarsitul lunii ianuarie, cererea UDMR de infiintare a unor facultati cu predare in limba maghiara in cadrul UBB.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.