Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) readuce in atentia publica scandalul petrecut la sfarsitul anului 2002, cand Mihail M. Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi devenea, prin votul unor Came
Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) readuce in atentia publica scandalul petrecut la sfarsitul anului 2002, cand Mihail M. Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi devenea, prin votul unor Camere teritoriale, presedinte al Camerei
de Comert si Industrie a Romaniei.
"(...) in declaratiile facute recent, domnul Mihail M. Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, isi aroga functia de presedinte al asa-zisei Camere de Comert si Industrie a Romaniei", precizeaza un comunicat al CCIRB.
Institutia afirma ca, in cadrul Adunarii Generale din 23 septembrie 2002, reprezentantii unor Camere judetene l-au ales pe Mihail Vlasov in functia de presedinte al unei "asa-zise CCIR pe o perioada de sase luni". "Intrucat acest interval a expirat de mult, Mihail Vlasov nu mai poate utiliza nici macar acest argument pentru a se prezenta cu titlul de presedinte al unei asa-zise CCIR", precizeaza comunicatul. CCIRB atrage atentia, de asemenea, ca hotararile Adunarii Generale a Camerelor de Comert si Industrie Teritoriale din 23 septembrie 2002, ca si statutul CCIR adoptat cu respectiva ocazie, au fost declarate nule prin doua hotarari judecatoresti ramase definitive, astfel incat orice pretentie a lui Vlasov de a-si aroga functia mentionata este lipsita de orice temei legal.
"Reamintim ca Adunarea Generala a Camerelor de Comert si Industrie Teritoriale din 23 septembrie 2002 a fost nestatutara. De asemenea, precizam ca, in afara Camerelor de Comert teritoriale, membrii CCIRB includ Camere bilaterale, patronate, asociatii profesionale (care reunesc circa 50.000 de firme si au aproximativ un milion de salariati), precum si firme bucurestene. In acest context, un vot exprimat numai de unii membri ai CCIRB nu poate avea relevanta pentru alegerea unui nou presedinte si adoptarea unui nou statut", afirma CCIRB. Comunicatul precizeaza, de asemenea, ca patrimoniul CCIRB include sediul din Bdul Octavian Goga 2, astfel incat in respectiva cladire nu pot fi organizate actiuni de catre terti, decat pe baza unui contract negociat si semnat cu CCIRB. "Orice persoana fizica sau juridica doritoare sa realizeze evenimente in sediul CCIRB trebuie sa se supuna acestor norme, sau sa renunte la organizarea oricarei actiuni in sediul CCIRB. Deoarece nu a primit nici o solicitare oficiala, pe care sa o analizeze si asupra careia sa decida in consecinta, CCIRB nu a permis accesul in sediu in ziua de vineri, 18 februarie, a unui grup de presedinti de Camere teritoriale, condus de dl Vlasov. De altfel, acest lucru nu ar fi fost oricum posibil, dat fiind ca, in conformitate cu prevederile unui contract semnat de multa vreme cu o firma de specialitate, la data sus-mentionata cladirea a fost inchisa pentru dezinsectie, in imobil neavand acces nici macar salariatii CCIRB", mentioneaza CCIRB.
Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti se afla, in prezent, sub presiunile Guvernului, care a decis printr-o hotarare separarea Camerei Romaniei de Camera Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.