Alan Greenspan, presedintele Rezervei Federale din Statele Unite (Fed), a declarat ca valoarea din ce in ce mai mare a deficitelor ar putea necesita masuri pe care, in trecut, nu le agrea, respectiv majorarea taxelor, relateaza Bloomberg. In discursu
Alan Greenspan, presedintele Rezervei Federale din Statele Unite (Fed), a declarat ca valoarea din ce in ce mai mare a deficitelor ar putea necesita masuri pe care, in trecut, nu le agrea, respectiv majorarea taxelor, relateaza Bloomberg. In discursul adresat unei comisii din cadrul Congresului SUA, Greenspan a afirmat ca nu exclude varianta majorarii taxelor pentru a finanta deficitul estimat de administratia Bush la 427 de miliarde de dolari, pentru anul fiscal ce s-a incheiat la 30 septembrie. Valoarea depaseste recordul de 412 miliarde de dolari, atins anul trecut. "Va trebui sa majoram taxele sau sa reducem cheltuielile daca vrem sa mentinem deficitul sub control", a declarat Greenspan.
In cadrul aparitiilor sale trecute in fata diverselor comisii ale Congresului, Alan Greenspan si-a exprimat preferinta pentru reducerea cheltuielilor in scopul echilibrarii bugetului. Prezenta disponibilitate de a majora taxele tradeaza o oarecare stanjeneala fata de politicile fiscale ale presedintelui George W. Bush, a apreciat Barry Bosworth, oficial in cadrul unui grup de cercetare de la Washington.
"De la venirea lui Bush la putere, evolutia bugetara este pur si simplu dezastruoasa", a mai spus Bosworth. Greenspan "trebuie ca se alarmeaza", a continuat acesta.
Presedintele Fed a declarat ca SUA trebuie sa reduca valoarea deficitelor pentru a se pregati pentru pensionarea a 30 de milioane de persoane din generatia "baby boom", care vor beneficia de asigurari sociale si medicale. De asemenea, reducerea deficitelor excesive va permite majorarea volumului de economii nationale, sau valoarea totala a economiilor populatiei, a companiilor si a Guvernului. Banii pot fi folositi, mai apoi, pentru investitii care sa ajute o mica parte a fortei de munca sa produca pentru numarul din ce in ce mai mare de pensioari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.