Guvernul german lucreaza la un program de stopare a afluxului de lucratori est-europeni, dispusi sa lucreze pentru salarii mult mai mici decat angajatii germani, in incercarea de a preveni cresterea somajului in anumite sectoare economice, au declara
Guvernul german lucreaza la un program de stopare a afluxului de lucratori est-europeni, dispusi sa lucreze pentru salarii mult mai mici decat angajatii germani, in incercarea de a preveni cresterea somajului in anumite sectoare economice, au declarat surse guvernamentale, transmite Mediafax. Potrivit surselor citate, Ministerul Economiei ar putea anunta, in perioada imediat urmatoare, o serie de masuri menite sa interzica firmelor germane sa profite de aderarea a noi 10 state la Uniunea Europeana (UE) pentru a-si inlocui personalul cu lucratori est-europeni angajati in mod ilegal. Presa germana a relatat, recent, despre un val de concedieri la abatoarele germane, ai caror patroni prefera sa apeleze la serviciile firmelor din Europa de Est, carora le ofera contracte de preluare a unei anumite parti a productiei. Guvernul de la Berlin se teme ca fenomenul s-ar putea extinde si in sectorul medical. Cetatenilor din statele care au aderat recent la UE li s-a interzis sa lucreze in alte state din blocul comunitar pentru o perioada de sapte ani, dar situatia nu este valabila si in cazul companiilor. Atat timp cat respecta legislatia germana, furnizorii de servicii din alte state membre UE pot opera in mod liber pe aceasta piata. Oficialii ministeriali au adaugat ca eforturile Guvernului se vor concentra pe combaterea angajarii de lucratori straini in mod ilegal sub pretextul contractarii unor servicii de la anumite firme.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.