Cauzele complexe in care prejudiciile depasesc peste o suta de mii de euro vor fi solutionate de echipe mixte procuror-politist. Potrivit Politiei Romane, echipele manageriale ale IGPR si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Org
Cauzele complexe in care prejudiciile depasesc peste o suta de mii de euro vor fi solutionate de echipe mixte procuror-politist. Potrivit Politiei Romane, echipele manageriale ale IGPR si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au convenit asupra unei colaborari cat mai stranse pentru eficientizarea activitatilor profesionale. Astfel, in urma evaluarii stadiului cercetarilor in dosarele penale complexe, care au ca obiect infractiunile cu prejudicii de peste o suta de mii de euro, unitatile de Parchet au dispus delegarea a 416 politisti, care vor instrumenta cele 461 cauze privind marea criminalitate, in echipe mixte procuror-politist, se arata in comunicat. Potrivit competentelor, efectuarea urmaririi penale in astfel de cauze revine in mod obligatoriu procurorului. In acest scop, conducerile celor doua institutii au cerut tuturor unitatilor teritoriale identificarea unor modalitati de lucru, concrete si eficiente, privind efectuarea cu celeritate a urmaririi penale. De altfel, au fost dispuse masuri de informare prompta a opiniei publice cu privire la stadiul cercetarilor, fara a periclita desfasurarea urmaririi penale, precum si dreptul la propria imagine a persoanei, onoarei si demnitatii acesteia, se precizeaza in comunicat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.