Statele membre ale Clubului de la Paris, o organizatie a statelor creditoare, nu sunt dispuse sa accepte reducerea datoriilor de 44 de miliarde de dolari ale Rusiei, au declarat surse apropiate negocierilor, transmite Mediafax. Principalele motive in
Statele membre ale Clubului de la Paris, o organizatie a statelor creditoare, nu sunt dispuse sa accepte reducerea datoriilor de 44 de miliarde de dolari ale Rusiei, au declarat surse apropiate negocierilor, transmite Mediafax. Principalele motive invocate de membrii Clubului de la Paris sunt imbunatatirea recenta a calificativelor de credit ale Rusiei si lichiditatile importante de care dispune aceasta tara in urma cresterii preturilor petrolului. Guvernul de la Moscova negociaza cu statele creditoare plata datoriei in trei transe, la intervale mici de timp, solicitand in schimb o reducere a sumei totale. Membrii organizatiei iau, in schimb, in calcul o majorare a datoriei si nicidecum o reducere, a adaugat una dintre surse. Pe de alta parte, unii analisti cred ca membrii clubului nu sunt foarte fermi pe pozitie si ar putea ceda insistentelor Moscovei.
"Unele state creditoare au nevoie urgenta de bani si doresc, in plus, sa mentina relatii bune cu Rusia, de care depind din punct de vedere al necesarului energetic", a declarat Tim Ash, analist la Bear Sterns. Urmatoarea intalnire pe care Clubul de la Paris o va avea pe acest subiect va avea loc la inceputul lunii martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.