Un elicopter, cu patru persoane la bord, s-a prabusit in munti, ieri, in jurul orelor 14,30, la granita dintre judetele Gorj si Hunedoara, in dreptul localitatii Polatistea, aproape de Petrosani. Pentru scoaterea celor patru dintre fiarele contorsion
Un elicopter, cu patru persoane la bord, s-a prabusit in munti, ieri, in jurul orelor 14,30, la granita dintre judetele Gorj si Hunedoara, in dreptul localitatii Polatistea, aproape de Petrosani. Pentru scoaterea celor patru dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de interventia specialistilor de la SMURD Targu Mures, care s-au deplasat de urgenta la fata locului. Echipa condusa de medicul Raed Arafat a acordat primul-ajutor victimelor, dupa care le-a transportat la spital. Deocamdata, starea de sanatate a celor doi piloti si doi pasageri, angajati ai Ocolului Silvic Petrosani, este incerta, insa se pare ca doar unul dintre piloti a fost ranit grav. Elicopterul, un model rusesc vechi, care deservea Spitalul din Petrosani, transporta de data aceasta hrana pentru animale intr-o zona calamitata. "Este posibil sa fie vorba de un model MI-2 construit in Rusia. Au fost produse circa 12.000 de aparate de acest fel si 2.800 exportate. Circa 50 de companii aeriene si autoritati folosesc acest tip de elicopter. Exista atat variante militare, cat si utilitare", sustin surse autorizate.
Din ultimele informatii prezentate de Sorin Stoicescu, directorul general al Aviatiei Civile Romane, elicopterul nu apartinea Ministerului Administratiei si Internelor, ci firmei "Utilitara 2000", precizeaza Amos News. Colonelul Viorel Salan a declarat ca la fata locului s-a deplasat si o echipa de jandarmi pentru a asigura securitatea zonei in vederea declansarii anchetei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.