Departamentul de Stat al SUA a solicitat autoritatilor de la Chisinau sa "ia masuri imediate si decizive pentru a inlatura orice fel de indoieli fata de corectitudinea campaniei electorale si a alegerilor din 6 martie", ne informeaza un Buletin speci
Departamentul de Stat al SUA a solicitat autoritatilor de la Chisinau sa "ia masuri imediate si decizive pentru a inlatura orice fel de indoieli fata de corectitudinea campaniei electorale si a alegerilor din 6 martie", ne informeaza un Buletin special la Amabasadei SUA la Bucuresti. Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Richard Boucher, a declarat ieri ca Statele Unite sprijina solicitarea Uniunii Europene pentru o campanie electorala corecta si transparenta si reaminteste ingrijorarile exprimate de Organizatia pentru Securitate si Cooperare din Europa (OSCE).
Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat a subliniat faptul ca exista mai multe ingrijorari fata de ultimele "tendinte perturbatoare", legate de hartuirea opozitiei de catre politie si intimidarea grupurilor independente ale societatii civile. Statele Unite au apreciat pozitiv invitatia adresata de Republica Moldova observatorilor internationali de a supraveghea desfasurarea alegerilor. De asemenea Departamentul de Stat american a precizat ca va trimite o echipa de observatori electorali in Republica Moldova, ca si Uniunea Europeana.
Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Richard Boucher, a criticat folosirea resurselor publice in campania electorala de catre partidul aflat la guvernare. Oficialul american a reamintit ca standardele internationale pentru alegeri democratice includ dreptul de exprimare pentru toate partidele inscrise in alegeri in timpul campaniei electorale. Richard Boucher a mai afirmat ca: "Statele Unite sprijina procesul democratic liber si corect si un anume candidat sau un anume partid. Speram ca aceste alegeri se vor desfasura intr-o maniera care sa confirme adeziunea Moldovei fata de valorile comunitatii democratice euro-atlantice si care sa creeze conditii in cadrul carora Statele Unite sa poata sprijini dezvoltarea ulterioara a Moldovei pe calea catre un viitor prosper si european". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.