Gigi Becali a facut ieri o dezvaluire socanta: se afla in posesia unui contract in alb cu Neaga, pe care insa nu intentioneaza sa-l foloseasca. Nici nu a mai fost nevoie, pentru ca atacantul si-a dat in cele din urma acordul sa plece la Chunnam Drago
Gigi Becali a facut ieri o dezvaluire socanta: se afla in posesia unui contract in alb cu Neaga, pe care insa nu intentioneaza sa-l foloseasca. Nici nu a mai fost nevoie, pentru ca atacantul si-a dat in cele din urma acordul sa plece la Chunnam Dragons, insa exista banuieli ca Neaga ar fi fost fortat de existenta acelei hartii sa paraseasca Ghencea. Atat la finalul meciului de la Valencia, cat si joi, la revenirea in tara, fotbalistul a declarat ca nu a semnat cu coreenii si ca se mai gandeste daca va face acest lucru. Ieri, el devenise "mielusel", afirmand ca pleaca maine in Asia. "Oferta aceasta din Asia exista de sase luni. Am primit zeci de telefoane de la impresarul lui. Jucatorul a vrut sa plece si eu i-am spus de la inceput ca ii dau drumul", a sustinut patronul Stelei joi seara, la emisiunea "Nasul" de la B1 TV. In aceste conditii este clar ca Neaga nu prea a avut de ales atunci cand a semnat intelegerea cu Dragons, mai ales ca el a declarat in nenumarate randuri ca nu doreste sa plece din Romania pana la vara, cand dorea sa sarbatoreasca cucerirea titlului alaturi de Steaua. De altfel, si Zenga este banuit ca ar fi facut jocul conducerii steliste, tinandu-l pe Neaga in afara lotului la meciul cu Valencia pentru a-i arata ca nu mai este nevoie de serviciile sale si ca ar fi mai bine sa semneze cu coreenii si sa plece. In plus, atacantul care a avut evolutii impresionante in toamna anului trecut, atat in campionat, cat mai ales in Cupa UEFA, avea toate sansele sa prinda un loc de titular in Nationala in aceasta primavara, cand Piturca nu poate conta pe o multime de fotbalisti pentru "dubla" cu Olanda si Macedonia. Asemenea altor jucatori romani, odata ajuns in Asia, Neaga va iesi din vizorul selectionerului. Asadar, o mutare extrem de surprinzatoare a conducerii steliste, venita in conditiile in care Gigi Becali a condamnat in dese randuri politica de transferari a rivalelor de la Dinamo si de la Rapid, care au vandut pe oricine la preturi modice si s-a laudat ca nu vinde decat pe multe milioane. Explicatia ar putea veni fie dintr-o ruptura ireconciliabila intre patron si jucator, din motive ramase deocamdata secrete, fie dintr-o lipsa de lichiditati in Ghencea.
Rica ajunge maine in Coreea de Sud
Adrian Neaga va pleca maine dimineata spre Coreea de Sud, pentru a semna un contract pe trei ani cu gruparea Chunnam Dragons. Jucatorul va fi insotit in tara asiatica de impresarul sau, Dumitru "Ciorba" Tudor, care a explicat ieri iesirea fotbalistului de la finalul partidei cu Valencia, cand atacantul a afirmat ca se mai gandeste daca semneaza cu coreenii. "S-a rasfatat si el, era foarte suparat ca nu a jucat si de aceea a vrut sa-i puna putin pe jar pe conducatorii Stelei. Nu se pune problema sa nu mearga acolo, duminica avem avion spre Seul via Roma", a declarat agentul FIFA. "In proportie de 99,99% voi semna cu coreenii. Steaua a fost ca si familia mea si visul meu este sa revin candva in Ghencea", a declarat ieri Neaga, precizand ca este suparat doar pe Zenga pentru ca nu l-a introdus in teren la meciul de la Valencia. Neaga va semna o intelegere pe trei ani cu Chunnam Dragons, in urma careia va incasa 1,2 milioane de dolari. Steaua va primi un milion de dolari in urma transferului, insa 200.000 vor merge la Pitesti, club de la care Neaga a ajuns in Ghencea acum cinci ani. "Avusesem o intelegere cu FC Arges ca le dau un milion din transferul lui in strainatate. Atunci le-am spus ca in aceste conditii nu-l mai vand, asa ca m-am inteles sa le dau 200.000 de dolari, ca sa-mi scot si eu banii cheltuiti pe el", a explicat Becali. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.