Comitetul de Criza "Actiunea", Sindicatul Initiativa R si Grupul de Solidaritate si Sprijin pentru SRR si SRTV au organizat, ieri, o actiune de protest in fata sediului Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), la care au participat aproximativ 40 d
Comitetul de Criza "Actiunea", Sindicatul Initiativa R si Grupul de Solidaritate si Sprijin pentru SRR si SRTV au organizat, ieri, o actiune de protest in fata sediului Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), la care au participat aproximativ 40 de oameni, reprezentanti ai Asociatiei "21 Decembrie 1989", Asociatiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991, precum si liderii Sindicatului liber din SRR si ai Federatiei Sindicatelor, care reprezinta interesele a aproximativ 92% din angajatii SRR, scrie Mediafax.
Reprezentantii protestatarilor din SRR, impreuna cu ceilalti participanti, au scandat sloganuri impotriva lui Dragos Seuleanu: "Jos Seuleanu!", "Comunistule!", "Unde-s banii publici?", "Seuleanu afara!", "Jos cenzura" sau "Managerul ziarist a ramas tot comunist". Tot ieri, Seuleanu a anuntat ca membrii conducerii SRR despre care s-a spus ca ar fi facut politie politica in timpul comunismului il vor actiona in instanta pe autorul acestor acuzatii, ziaristul de la Radio Romania Actualitati, Bogdan Radulescu.
Romulus Cristea, presedintele Comitetului de Criza "Actiunea", a declarat ca obiectivele protestului sunt schimbarea Legii de functionare si organizare a SRR si SRTV, in sensul depolitizarii algoritmului existent in Consiliul de Administratie, demisia lui Dragos Seuleanu si o ancheta financiara care sa analizeze modul in care conducerea Radioului a cheltuit banii publici. El a aratat ca politicienii "tergiverseaza in continuare" crearea unei comisii de ancheta care sa cerceteze situatia din SRR.
Bogdan Radulescu a declarat ca in timpul protestului "Dragos Seuleanu a organizat un seminar la Sala de Conferinte Radio, pe bani publici, fara aprobarea Consiliului de Administratie", pe tema "Europa Centrala si relatiile ei cu Rusia". Bogdan Radulescu a apreciat ca demersul reprezinta un nou atac la adresa presedintelui Traian Basescu si il acuza pe Seuleanu ca a cheltuit sume uriase din banii publici.
Presedintele-director general al SRR, Dragos Seuleanu, a declarat ieri ca membrii conducerii institutiei despre care s-a spus ca ar fi facut politie politica in timpul comunismului il vor actiona in instanta in nume personal pe Bogdan Radulescu. Pe lista citita de Bogdan Radulescu figurau, printre altii, in calitate de posibili fosti activisti ai politiei politice Dragos Seuleanu, Victor Ionescu, redactor sef la stirile Radio Romania Actualitati (RRA), Viorel Popescu, director RRA, Dan Constantin Preda, director la RADOR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.