Practici sataniste sau pur si simplu teribiliste, profanarile de morminte isi gasesc cu greu incadrarea intr-un gen de infractiune, pentru ca astfel de practici sunt supraliminale. De regula, satanismul este apanajul acestei indeletniciri macabre, ca

Practici sataniste sau pur si simplu teribiliste, profanarile de morminte isi gasesc cu greu incadrarea intr-un gen de infractiune, pentru ca astfel de practici sunt supraliminale. De regula, satanismul este apanajul acestei indeletniciri macabre, care a luat amploare in Romania mai ales dupa 1997, o data cu infiintarea a peste 22 de secte adepte ale Bibliei lui La Vey (Biblia satanista). Conform informatiilor furnizate de SRI, profanarile continua de ani de zile, in contextul in care sectele sataniste nu pot fi starpite.
S-a spus pe buna dreptate ca satanismul in Romania este un fenomen de imitatie sociala, iar actele de vandalism sunt efectuate orbeste, la indemnurile liderilor gruparii. In evidentele Politiei Romane sunt mentionati diversi reprezentanti in toate judetele tarii. Nume precum Macelarul din Pitesti, Paranoia din Constanta, Mortul din Onesti, Capitanul din Targu Ocna, Necrofine din Bacau isi disputa suprematia in judetul de provenienta.

Pedeapsa de la 3 luni la 3 ani
Si in judetul Constanta, conform declaratiei inspectorului principal de la Inspectoratul Judetean de Politie, Razvan Mocanu, profanatorii de morminte fac inca ravagii, ultimul caz fiind inregistrat anul trecut, cand cea care a comis infractiunea era minora. Cert este ca pedeapsa pentru o astfel de infractiune este destul de mare. Conform Codului penal, articolul 319, infractiunea de profanare de morminte se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani. Conform studiilor efectuate de SRI, identificarea celor care comit orgiile se face pe baza de elemente principale, cum este acela ca toti practicantii dezvolta sifilis, ca urmare a orgiilor sexuale impuse de regulamentul de ordine interioara, sau un panaritiu rebel la tratament.

Martori greu de gasit
Dermatologul Andrei Toader confirma ca urmare a contactului cu osemintele aflate in stare avansata de putrefactie, subiectii pot contracta un panaritiu, din cauza faptului ca intra in contact cu bacteriile saprofite. Nu este regula, dar majoritatea celor care vandalizeaza morminte pot dezvolta o astfel de afectiune dermatologica si probabil criteriul dupa care sunt depistati de organele de Politie se bazeaza pe acest fapt. Desi metodele de reperare a acestor delincventi pot parea rudimentare, Politia se foloseste de ele, din lipsa altor probe, pentru ca acest gen de infractiuni se desfasoara noaptea, pe teritorii putin populate, iar martorii care pot furniza date suplimentare sunt fie prea putini, fie lipsesc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.