Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) atrage atentia autoritatilor, prin intermediul unui comunicat de presa, ca volatilitatea foarte ridicata inregistrata pe piata valutara afecteaza "in mod drastic" activitatea firmelor romanesti si poa
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) atrage atentia autoritatilor, prin intermediul unui comunicat de presa, ca volatilitatea foarte ridicata inregistrata pe piata valutara afecteaza "in mod drastic" activitatea firmelor romanesti si poate duce la scoaterea acestora de pe piata. "Chiar daca admitem ca BNR nu poate oferi proiectii concrete (si, cu atat mai putin, angajamente) de curs, situatia ar fi ameliorata daca punctele de vedere ale autoritatii monetare ne-ar fi transmise prin persoane si servicii care figureaza in organigrama BNR, in mod explicit (fara pilde din batrani)", se precizeaza in comunicat. AOAR solicita, in plus, bancii centrale sa renunte, temporar, la conditia impusa firmelor romanesti privind achizitia de valuta numai cu precizarea expresa a destinatiei sumelor, prevedere considerata ca fiind contrara liberei circulatii a capitalurilor. Oamenii de afaceri apreciaza ca mentinerea acestei interdictii priveaza piata valutara interna de o contrapondere extrem de utila a presiunilor existente in sensul aprecierii nominale a monedei nationale. "Consideram ca renuntarea, cel putin temporara, la aceasta interdictie este o masura de bun-simt care nu lezeaza interesele nimanui si care trebuie luata fara intarziere", se precizeaza in comunicat. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.