La numai 16 luni dupa ce a fost legitimat ca profesionist la clubul canadian InterBox, timp in care si-a trecut in cartea de vizita noua victorii prin KO din tot atatea dispute, tanarul pugilist roman Lucian Bute (24 de ani) a obtinut dreptul sa boxe
La numai 16 luni dupa ce a fost legitimat ca profesionist la clubul canadian InterBox, timp in care si-a trecut in cartea de vizita noua victorii prin KO din tot atatea dispute, tanarul pugilist roman Lucian Bute (24 de ani) a obtinut dreptul sa boxeze pentru primul trofeu important din cariera: titlul de campion nord-american NABF. Dornic sa-i calce pe urme fostului campion mondial Leonard Doroftei, "Mister KO", cum a fost poreclit Lucian Bute de presa de peste Ocean, a urcat rapid in ierarhiile nord-americane si a fost nominalizat de oficialii NABF sa incruciseze manusile, in aceasta noapte, de la ora 21, in cadrul galei din Quebec, transmisa in direct si de TVR 1, cu un adversar redutabil, americanul Carl Handy (30 de ani).
"Nu-i dau mai mult de zece reprize! Sper sa-l dobor cu un croseu devastator de stanga", a declarat Bute, dupa ce s-a antrenat in ringul din Quebec, unde va sustine, in premiera pentru el, o disputa de 12 reprize. "Este un pas urias pentru Lucian. A boxat la antrenamente de la 10 la 15 reprize fara probleme si are un stil sanatos de viata. Este tanar, este proaspat, asa ca nu a avut probleme sa duca 15 reprize. Handy este vazut ca un pugilist abil, destul de rapid, cu o aparare buna si o barbie foarte rezistenta. Lucian are, insa, raspunsuri pentru american", a declarat increzator antrenorul Stephane Larouche, cel care a stat si in coltul lui Doroftei atunci cand actualul antrenor al lotului olimpic roman a boxat pentru titlul mondial. "Imi doresc enorm centura NABF, pentru ca este un prim hop important in drumul meu spre titlurile mondiale", anunta optimist Bute, care la numai 24 de ani a devenit capul de afis al unei gale de box profesionist, in care a fost pusa la bataie centura vacanta a NABF.
Conform datelor oferite de organizatorii canadieni, Bute are la activ doar noua meciuri, in vreme ce Handy prezinta un palmares impresionant, cu 19 victorii din 26 de meciuri, dintre care 13 obtinute inainte de limita. Totusi, in ciuda diferentelor statistice, Bute este prezentat ca mare favorit de patronul clubului InterBox, ex-campionul mondial Eric Lucas declarand ca sportivul roman anunta un viitor promitator dupa ce a castigat toate cele noua meciuri la care a participat fara sa stea mai mult de patru reprize in ring.
De mentionat ca in gala din aceasta noapte va mai urca in ring un alt pugilist roman, Ion Ionut "Jo Jo Dan", care-si va face debutul pentru InterBox impotriva americanului Terry Lantz, intr-o disputa de sase runde contand pentru limitele categoriei superusoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.