Cea mai valoroasa reprezentanta a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a capotat in ultimul act al Conferintei de Sud din cadrul FIBA Europe Cup, fiind invinsa, joi seara, de turcii de la BC Banvit, cu scorul de 68-71, la capatul unei
Cea mai valoroasa reprezentanta a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a capotat in ultimul act al Conferintei de Sud din cadrul FIBA Europe Cup, fiind invinsa, joi seara, de turcii de la BC Banvit, cu scorul de 68-71, la capatul unei dispute dramatice care i-a tinut cu sufletul la gura pana in ultima secunda pe cei peste 2500 de spectatori prezenti in tribuna Salii Sporturilor "Olimpia". Acuzand absenta marelui disparut Antonio Alexe, decedat luna trecuta in urma unui accident rutier, ploiestenii au ratat, astfel, sansa de a scrie o fila importanta in istoria baschetului romanesc, cei trei jucatori sarbi transferati peste noapte pentru a intari lotul campioanei Diviziei A nereusind sa suplineasca lipsa fostului capitan. Totusi, desi regretul ratarii trofeului regional a fost mare, CSU Asesoft Ploiesti a ramas cu satisfactia de a fi prima echipa din Romania care a acces printre cele mai bune opt echipe din FIBA Cup, urmand ca la inceputul lunii viitoare sa evolueze in play-off-ul pan-european, alaturi de BC Banvit, Dynamo Regional Moscova, Lokomotiv Rostov, Albacomp Szekesfehervar, Olympic Benetton, BC Boncourt si Mlekarna Kunin.
Dornici sa-si adjudece in premiera un trofeu european, ploiestenii au debutat in forta si au reusit prin evolutia foarte buna a pivotului Catalin Burlacu (22 p, 4 rec), cel care a preluat banderola de capitan dupa decesul lui Alexe, sa conduca ostilitatile in primul sfert. Au urmat 20 de minute de foc, in care ploiestenii n-au mai gasit solutii tehnico-tactice pentru a-si mentine avantajul, in vreme ce americanul George Banks (22 p, 3x3, 10 rec) a dovedit ca baschetul ramane o religie peste Ocean. Sustinuti frenetic de o "mare" de suporteri, gazdele au reaprins sperantele in ultimul sfert, reusind sa revina la conducere cu opt minute inainte de final: scor 56-55. Din pacate, insa, lipsa de inspiratie a antrenorului Mladen Jojic, care a preferat sa se bazeze mai mult pe legiunea sarba formata din Bulatovic, Kuzmanovic, Krasic, Materic si Rakocevic, in loc sa acorde o mai mare incredere jucatorilor din reprezentativa Romaniei, care au dus greul pana in Final Four, a condus in cele din urma la o infrangere la limita. De altfel, in ultimele doua minute, fara Helcioiu pe teren, uitat pe banca din cauza evolutiei mai sterse din primele 30 de minute, ploiestenii au trecut cu repeziciune de la agonie la extaz, si invers, Bulatovic nereusind sa puncteze in doua momente cruciale. "N-a fost seara noastra. Au fost prea multe greseli", declara Burlacu dupa meci, suparat pentru ca n-au castigat trofeul in amintirea lui Antonio Alexe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.