Devine din ce in ce mai clar, pe zi ce trece, ca Traian Basescu a mosit un PD cu doua fete: una de campanie si cealalta - "de lucru". O data cu plecarea sa la Cotroceni, prima fata a fost abandonata. Pe toata perioada campaniei electorale, PD ne-a of
Devine din ce in ce mai clar, pe zi ce trece, ca Traian Basescu a mosit un PD cu doua fete: una de campanie si cealalta - "de lucru". O data cu plecarea sa la Cotroceni, prima fata a fost abandonata. Pe toata perioada campaniei electorale, PD ne-a oferit imaginea unui partid tanar, revolutionar, in urma caruia chiar liberalii gafaiau tinand pasul cu greu. Varfurile de lance erau chiar cei care azi nu mai sunt in partid: Cozmin Gusa si Aurelian Pavelescu. Cei doi au fost protagonisti principali ai talkshow-urilor politice in confruntarile cu PSD. Ceilalti, cei care astazi ies in fata - Radu Berceanu, Emil Boc - au stat la cutie. Cel putin primului nu i-am auzit gura deloc.
Alegerile au trecut, PD a luat puterea si s-a trecut la "fata de lucru". Acum, principalul purtator de mesaj al PD pe la televiziuni este Radu Berceanu, despre care am crezut, in campanie, ca a plecat din tara. Ba, mai mult, senatorul vizeaza postul de vicepremier, care va fi lasat liber de Adriean Videanu saptamana viitoare. Eu nu zic ca-i rau, afirm insa ca este incorect. in campanie, au fost trimisi in batalie "gladiatorii", sacrificati apoi pentru ca la masa plina cu bucate a puterii sa se aseze "senatorii de drept". S-a acreditat ideea ca ar fi vorba de o lupta intre "tineri" si "batrani". Acelasi lucru se desprindea din confruntarea pe care a avut-o miercuri seara Berceanu cu Ponta la "Nasul". Gresit!
In unele partide occidentale se vorbeste de "ulii" (factiunea conservatoare, radicala) si "porumbei" (factiunea reformatoare). in PD, "porumbeii" au fost inghititi de "ulii". Iar daca Emil Boc se imagineaza ca fiind vreo zburatoare tantosa, se insala amarnic... Nu-i decat o biata cotofana in gheara rapitorilor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.