Anul trecut Libertatea v-a prezentat povestea a patru tineri care din pura pasiune au escaladat varful Elbrus, cel mai inalt din Europa. Aventura continua... Tinerii vor sa escaladeze 8 varfuri de peste 4.000 de metri din Alpi. Expeditia va dura o lu

Anul trecut Libertatea v-a prezentat povestea a patru tineri care din pura pasiune au escaladat varful Elbrus, cel mai inalt din Europa. Aventura continua... Tinerii vor sa escaladeze 8 varfuri de peste 4.000 de metri din Alpi. Expeditia va dura o luna, iar printre varfurile trecute pe lista se afla Mont Blanc si Matterhorn, cel mai dificil din Alpi. Cei patru tineri nu sunt alpinisti profesionisti. Catalin Vrabie este programator, Gabi Florescu este inginer proiectant, Alin Cristescu este tot inginer, iar Marius Simina este meteorolog.
Toti sunt pasionati de alpinism si si-au pus in gand ca in fiecare an sa faca o expeditie. "Nu facem nimic nou. incercam doar sa popularizam turismul montan. in expeditia asta traseul presupune deplasarea pe creasta de la un varf la altul. si asta se face pe teritoriul a trei tari: Elvetia, Franta si Italia. La intoarcere vom face un site unde vom pune informatii si fotografii de la toate expeditiile noastre", ne-a explicat Catalin Vrabie. Crestele Alpilor numara 61 de varfuri de peste 4.000 m inaltime, incluzand nume faimoase cum ar fi Mont Blanc, Matterhorn, Monte-Rosa, Grandes Jorasses. Fiecare varf are o serie proprie de dificultati care se pot amplifica pe fundalul unei vremi proaste. Astfel echipele de alpinisti care pornesc spre atingerea celor mai inalte si mai dificile varfuri ale Alpilor sunt echipe de oameni hotarati, determinati si motivati sa ajunga sus. Expeditia intentioneaza sa traverseze creasta principala a masivului Monte Rosa, masiv care contine 4 varfuri de peste 4.000 m precum si atingerea varfurilor Matterhorn (4.478 m) si Mont Blanc (4.807 m), primul dintre ele fiind considerat printre cele mai dificile varfuri din Alpi, iar cel de-al doilea e cel mai inalt.
Acesta este un program ambitios pentru ca include atat traversarea intregului masiv Monte Rosa cat si ascensiunea pe unul din cele mai dificile varfuri din Alpi, varful Matterhorn. "Monte Rosa e cel mai inalt masiv din Elvetia, el culminand cu varful Dufourspitze (4.618 m), iar traversarea acestei creste implica petrecerea a 3 nopti la altitudine precum si atingerea mai multor varfuri de peste 4.000 m. Cand vom incepe ascensiunea pe Matterhorn vom fi bine aclimatizati si pregatiti pentru a face fata unei escaladari dificile", ne-a explicat Catalin.

Costul expeditiei este de 3.000 de euro

Expeditia ii costa 3.000 de euro si este posibila cu ajutorul unor sponsori si prin economisirea banilor de concediu. Pentru a se catara pe munti, fiecare din componentii echipei renunta la a mai pleca cu familia in concediu. Catalin ne-a enumerat sacrificiile facute pentru aceasta expeditie: "Plecam cu trenul si ne limitam cheltuielile pe cat posibil. Dormim numai in cort... Mancare mai luam si de acasa. Cei mai multi bani se duc pe transport si pe taxele de varf. Avem noroc ca fiecare dintre noi are echipamentul necesar".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.