Plenul Senatului a aprobat, ieri, proiectul de lege referitor la innoirea Parcului national auto, care prevede predarea spre casare a oricarui tip de autoturism mai vechi de 12 ani, in schimbul sumei de 30 de milioane de lei, constituita ca avans pen
Plenul Senatului a aprobat, ieri, proiectul de lege referitor la innoirea Parcului national auto, care prevede predarea spre casare a oricarui tip de autoturism mai vechi de 12 ani, in schimbul sumei de 30 de milioane de lei, constituita ca avans pentru achizitionarea unei masini noi. Actul normativ adoptat de Senat este Ordonanta de Urgenta 1/2005, care modifica o ordonanta pe acelasi subiect, emisa de Guvernul Nastase. In urma modificarilor reprezentantilor actualei puteri, a rezultat ca avansul pentru o masina noua poate fi dat oricarui producator, importator sau furnizor de autoturisme, inscris in Programul de stimulare a innoirii Parcului national auto. Pentru a beneficia de suma de 30 de milioane de lei, proprietarul unei masini uzate trebuie sa se inscrie la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou. De asemenea, respectivul proprietar trebuie sa predea masina veche spre casare unui agent economic autorizat, obtinand un certificat in acest sens. Ulterior, masina veche data la casat trebuie radiata din circulatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.