Compania franceza L'Oreal, cel mai mare producator de cosmetice din lume, a inregistrat un profit anual inainte de impozitare in urcare cu 10,3 la suta, pana la 2,063 miliarde de euro, fata de 1,87 miliarde euro in 2003, sustinut de pietele emergente
Compania franceza L'Oreal, cel mai mare producator de cosmetice din lume, a inregistrat un profit anual inainte de impozitare in urcare cu 10,3 la suta, pana la 2,063 miliarde de euro, fata de 1,87 miliarde euro in 2003, sustinut de pietele emergente, se arata intr-un comunicat al grupului.
Este pentru al 20-lea an consecutiv cand L'Oreal reuseste sa obtina
o crestere de peste 10 la suta a profitului inainte de impozitare. Profitul operational a crescut cu 16,3 la suta, pana la 2,116 miliarde de euro. In 2004, L'Oreal a obtinut incasari de 2,2 miliarde de euro din vanzarea pachetului de actiuni detinut la compania farmaceutica Sanofi-Synthélabo, in urma preluarii acesteia de catre Aventis. Anul trecut, vanzarile au crescut cu 3,6 la suta, ajungand la 14,534 miliarde de euro. Divizia de cosmetice a realizat vanzari de 14,22 miliarde de euro, completate de incasarile din activele din domeniul dermatologiei. Cele mai consistente vanzari, de 7,313 miliarde de euro, au fost realizate in Europa de Vest. Cea mai puternica crestere, de 29,3 la suta, a fost inregistrata pe piata Europei de Est, unde vanzarile au atins 524 milioane de euro. In Rusia vanzarile au crescut cu 42 la suta, in Polonia cu 18 la suta, iar in Cehia cu 20 la suta, sustinute de succesul samponului Elseve. Dintre diviziile operationale, cea destinata cosmeticelor de larg uz, care include marcile Fructis, Garnier si Maybelline, a obtinut cele mai mari venituri, de 7,754 miliarde de euro, in urcare 5,8 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.