Partidul Democrat isi sustine varianta de miercuri, privind sustinerea de catre PSD a candidaturii lui Cozmin Gusa la Primaria Capitalei, a afirmat ieri vicepresedintele PD, Cezar Preda. Totusi, democratii s-au repliat oarecum, afirmand ca Gusa va ca
Partidul Democrat isi sustine varianta de miercuri, privind sustinerea de catre PSD a candidaturii lui Cozmin Gusa la Primaria Capitalei, a afirmat ieri vicepresedintele PD, Cezar Preda. Totusi, democratii s-au repliat oarecum, afirmand ca Gusa va candida din partea Initiativei 2003, cu sustinerea PSD. Preda a dat o explicatie si situatiei in care realitatea va arata ca presedintele PD, Emil Boc, s-a inselat: prin anuntul sau, liderul democrat i-a determinat pe social-democrati sa isi modifice strategia.
Basescu: Gusa aplica tactica Vanghelie
O revenire in prim-planul vietii politice a lui Gusa a fost sugerata miercuri seara si de presedintele Traian Basescu, care l-a acuzat pe fostul secretar al PSD ca aplica tactica Vanghelie: "El stie ce stie si Vanghelie: daca te certi cu Basescu, ajungi cunoscut".
Basescu a mai declarat ca l-a sustinut pe Gusa sa stea in fruntea partidului impotriva a foarte multe puncte de vedere contrarii.
"Si iata ca au avut dreptate cu privire la caracterul omului, nu la valoarea lui ca politician", a spus Traian Basescu.

Sandru: Intre cele doua tururi de scrutin, Boc s-a predat PSD
Fostul deputat PD Lavinia Sandru a intrat si ea in hora declaratiilor, luandu-i apararea lui Gusa. Desemnarea lui Marian Vanghelie drept candidat al PSD pentru Primaria Capitalei este doar "o parghie" pentru ca postul sa fie adjudecat de Adriean Videanu, intre PSD si Adriean Videanu existand o intelegere in acest sens, a declarat miercuri Sandru, despre care Basescu a afirmat, in aceeasi seara, ca a investit mult in ea.
"In cazul in care Emil Boc face declaratii, ar trebui sa se gandeasca inainte. Daca nu se va gandi, vom incepe noi sa vorbim de relatia lui cu PSD. Intre cele doua tururi de scrutin pentru prezidentiale, Boc s-a dus la Cluj si s-a predat PSD", a declarat Lavinia Sandru, citata de corespondentul Mediafax.
Declaratia domnisoarei Sandru este cu atat mai bizara, cu cat fostul lider PD Traian Basescu isi exprimase convingerea ca ea se va reintoarce in partid.
"Daca imi pare rau de cineva in mod sincer, imi pare rau de Lavinia Sandru. A fost o investitie majora facuta in ea. Probabil ca vor incerca sa gaseasca solutii". El si-a exprimat parerea ca, "pana la urma", Lavinia Sandru va reveni in PD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.