Grupul petrolier Total a castigat anul trecut peste un milion de euro pe ora, ajungand la un profit net record pentru o companie franceza, de aproape zece miliarde de euro, transmite Reuters, citat de Mediafax. Profitul net din 2004 reprezinta o majo
Grupul petrolier Total a castigat anul trecut peste un milion de euro pe ora, ajungand la un profit net record pentru o companie franceza, de aproape zece miliarde de euro, transmite Reuters, citat de Mediafax. Profitul net din 2004 reprezinta o majorare de 37 la suta, in timp ce profitul net din ultimul trimestru al anului trecut s-a dublat fata de perioada similara din 2003, atingand 3,24 miliarde de euro. Fara a lua in considerare elementele exceptionale, profitul net anual a urcat cu 21 la suta, pana la 8,89 miliarde de euro, iar cel din perioada septembrie-decembrie 2004 a crescut cu 35 la suta, ajungand la 2,37 miliarde de euro. In al patrulea trimestru, profitul operational al Total s-a majorat la 5,08 miliarde de euro, de la 3,21 miliarde de euro in aceeasi perioada din 2003. "Combinatia dintre pretul foarte ridicat al petrolului si eficientizarea operatiunilor de rafinare petroliera si petrochimica, in a doua parte a anului, a permis grupului sa atinga un nivel record al profitului", a declarat Thierry Desmarest, presedintele Total. Alte companii din domeniul petrolier, precum BP, Royal Dutch/Shell si ExxonMobil, au inregistrat si ele un nivel record al profitului anual, alimentat de aceleasi conditii propice de pe piata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.