Arcelor, al doilea mare producator mondial de otel, a inregistrat in 2004 un profit operational de peste 4 miliarde de euro, dublu fata de anul anterior, datorita cresterii pretului otelului, reducerii costurilor de productie si consolidarii diviziei
Arcelor, al doilea mare producator mondial de otel, a inregistrat in 2004 un profit operational de peste 4 miliarde de euro, dublu fata de anul anterior, datorita cresterii pretului otelului, reducerii costurilor de productie si consolidarii diviziei din Brazilia, transmite Mediafax.
Profitul net anual a crescut la 2,31 miliarde de euro, de la doar 257 milioane de euro in 2003, mult peste prognozele pietei, care indicau un nivel de 2,18 miliarde de euro.
Arcelor se asteapta ca industria metalurgica sa continue sa profite de pe urma majorarii consumului din China. Potrivit estimarilor companiei, consumul de otel din Europa va ramane in acest an la acelasi nivel ca anul trecut.
Arcelor a majorat pretul unor sortimente de otel inca din primul trimestru al acestui an, dar a precizat ca aceste scumpiri nu includ cresterea pretului materiilor prime.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.