Pentru Traian Basescu, opinia publica are importanta doar conjuncturala. Dupa ce a anuntat ca va renunta la apartamentul din str. stefan Mihaileanu "din respect fata de opinia publica", miercuri seara presedintele Romaniei nu a mai fost atat de categ

Pentru Traian Basescu, opinia publica are importanta doar conjuncturala. Dupa ce a anuntat ca va renunta la apartamentul din str. stefan Mihaileanu "din respect fata de opinia publica", miercuri seara presedintele Romaniei nu a mai fost atat de categoric. El a anuntat ca "se mai gandeste". Prezent la emisiunea "Marius Tuca Show", Traian Basescu si-a prezentat iar propria varianta a dobandirii locuintei din stefan Mihaileanu nr. 2. Dupa ce a subliniat ca a dobandit apartamentul in mod legal, Basescu si-a retras promisiunea de a cere anularea contractului de vanzare-cumparare.

Apartamentul l-a primit cand era primar

El a invocat ancheta Parchetului demarata la sesizarea PSD si a precizat ca, la final, daca se va dovedi ca a incalcat legea, va preda apartamentul. in schimb, daca se va dovedi ca a dobandit casa legal, a spus ca "se mai gandeste" daca sa renunte la contract sau nu. Totodata Basescu a mai dezvaluit si din planurile viitoare imobiliare. El a lasat sa se inteleaga ca ar fi posibil sa se mute intr-o vila in Cartierul Primaverii, care se afla acum in constructie.
Pentru ca din emisiune nu a reiesit cine i-a repartizat locuinta de 370 metri patrati, suntem in masura sa va prezentam dovada ca acest apartament i-a fost repartizat lui Traian Basescu in timpul mandatului sau de primar. Adica, in anul 2002. Pana in anul 2002 apartamentul din strada stefan Mihaileanu a fost inchiriat Ambasadei Germaniei la Bucuresti, asa cum reiese si din Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1093/2003. Prin aceasta HG, Guvernul a scutit Ambasada Germaniei de TVA aferenta chiriei pentru apartamentul nr. 2 din strada stefan Mihaileanu nr. 2 (adica apartamentul lui Basescu) pentru perioada iunie-august 2002. Astfel reiese ca pana in luna august 2002 apartamentul in cauza a fost inchiriat Ambasadei Germaniei. Dupa luna august 2002 el a fost atribuit primarului de atunci Traian Basescu. Adica Basescu, direct sau indirect, si-a repartizat singur apartamentul.
Explicatia sa cu "evacuarea" din 1997 pare in acest context ridicola. Suntem de acord ca un chirias evacuat dintr-o casa nationalizata, care nu mai are unde sa stea, trebuie sa primeasca un acoperis deasupra capului din partea Primariei. Dar locuinta la schimb e o masura de protectie sociala, o masura de urgenta, exceptionala, pentru oameni aflati in situatii exceptionale. Nu este o masura compensatorie obligatorie care se aplica oricui. Ci numai celor aflati in situatii disperate. Aceste lucruri nu se mai justifica in cazul presedintelui Romaniei care si-a atribuit locuinta la cinci ani dupa ce instanta a retrocedat vila din bd. Aviatorilor 57 in care el a locuit pana in anul 1997.
O dovada in plus ca ceva este putred consta si in incapatanarea functionarilor de la DAFI care nu vor sa prezinte public cererea si declaratiile lui Traian Basescu, dar si in faptul ca de pe site-ul Primariei Capitalei lipseste tocmai decizia de repartizare a apartamentului 2 din Mihaileanu nr. 2. in schimb, istoricul locuintelor de pe strada Mihaileanu, de la nr. 1 la numarul 30 poate fi consultat fara restrictii. Lipseste doar istoricul locuintei din Mihaileanu nr. 2.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.