Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a reziliat contractul de privatizare a societatii Nitramonia Fagaras, incheiat cu firmele S&T Oil Equipment and Machinery din SUA si Chemtrans Austria, dupa ce a stabilit ca investitorii nu a
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a reziliat contractul de privatizare a societatii Nitramonia Fagaras, incheiat cu firmele S&T Oil Equipment and Machinery din SUA si Chemtrans Austria, dupa ce a stabilit ca investitorii nu au respectat clauzele contractuale.
Institutia a retinut integral sumele achitate de cele doua firme in baza contractului de privatizare a producatorului de ingrasaminte chimice, cu titlul de daune interese, se arata intr-un comunicat al AVAS. "AVAS a luat aceasta decizie in baza unei clauze contractuale care prevede ca, pentru neindeplinirea obligatiei, asumate de cumparator, de aport de capital de lucru in societate, contractul se desfiinteaza de drept", se precizeaza in comunicat.
Institutia arata ca cele doua firme nu si-au indeplinit obligatiile investitionale de mediu si de dezvoltare, asumate prin contract pentru primul an investitional.
Totodata, firmele care detin pachetul majoritar de actiuni al Nitramonia nu au prezentat documentatia privind protectia mediului si nici dovada inregistrarii garantiilor pentru realizarea investitiilor.
Fostii actionari ai Nitramonia au fost notificati pentru plata penalitatilor datorate conform clauzelor contractuale.
"Reprezentantul legal al cumparatorului, Valerian Simirica, a fost informat in numeroasele intalniri care au avut loc la AVAS cu privire la problemele legate de neindeplinirea obligatiilor contractuale asumate, fara a lua insa masuri pentru remedierea situatiilor semnalate", se mai arata in comunicat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.