Trupa suedeza Therion, una dintre fondatoarele genului rock gotic alaturi de Nightwish, va concerta, pe 4 iunie, la Sala Palatului. Cunoscuta in toata lumea ca una dintre principalele trupe fondatoare ale stilului gotic simfonic, Therion se remarca p
Trupa suedeza Therion, una dintre fondatoarele genului rock gotic alaturi de Nightwish, va concerta, pe 4 iunie, la Sala Palatului. Cunoscuta in toata lumea ca una dintre principalele trupe fondatoare ale stilului gotic simfonic, Therion se remarca prin includerea pe ultimul album a unei orchestratii complexe (170 instrumentisti si interpreti), prin fuziunea elementelor moderne rock-metal cu cele de muzica clasica.
Trupa a fost infiintata in 1987, sub numele de Blitzkrieg, un an mai tarziu schimbandu-si numele in Therion. Primul album, "Of Darkness", a fost lansat in 1991.
Therion a devenit, ulterior, un nume important, foarte apreciat in tarile nordice.
Componenta trupei s-a schimbat de mai multe ori, fondatorul Christofer Johnsson, cel care compune si piesele trupei, ramanand singurul din formula initiala.
Schimbarea majora a formatiei a venit o data cu albumul "Theli", din 1996, cand a trecut la genul symphonic opera metal, cu influente din rock-ul progresiv al anilor '70. Componenta actuala este: Christofer Johnsson (chitara), Kristian Niemann (chitara), Johan Niemann (bass) si Peter Karlsson (tobe).
Therion este considerata principala responsabila pentru "moda" trupelor rock-simfonice in care o voce feminina puternica si keyboard-ul au devenit o regula pentru o formula de succes.
Biletele se vor pune, in curand, in vanzare la Magazinul Muzica si Sala Palatului, pretul unui bilet variind intre 600.000 si doua milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.