Trupa suedeza Therion, una dintre fondatoarele genului rock gotic alaturi de Nightwish, va concerta, pe 4 iunie, la Sala Palatului. Cunoscuta in toata lumea ca una dintre principalele trupe fondatoare ale stilului gotic simfonic, Therion se remarca p
Trupa suedeza Therion, una dintre fondatoarele genului rock gotic alaturi de Nightwish, va concerta, pe 4 iunie, la Sala Palatului. Cunoscuta in toata lumea ca una dintre principalele trupe fondatoare ale stilului gotic simfonic, Therion se remarca prin includerea pe ultimul album a unei orchestratii complexe (170 instrumentisti si interpreti), prin fuziunea elementelor moderne rock-metal cu cele de muzica clasica.
Trupa a fost infiintata in 1987, sub numele de Blitzkrieg, un an mai tarziu schimbandu-si numele in Therion. Primul album, "Of Darkness", a fost lansat in 1991.
Therion a devenit, ulterior, un nume important, foarte apreciat in tarile nordice.
Componenta trupei s-a schimbat de mai multe ori, fondatorul Christofer Johnsson, cel care compune si piesele trupei, ramanand singurul din formula initiala.
Schimbarea majora a formatiei a venit o data cu albumul "Theli", din 1996, cand a trecut la genul symphonic opera metal, cu influente din rock-ul progresiv al anilor '70. Componenta actuala este: Christofer Johnsson (chitara), Kristian Niemann (chitara), Johan Niemann (bass) si Peter Karlsson (tobe).
Therion este considerata principala responsabila pentru "moda" trupelor rock-simfonice in care o voce feminina puternica si keyboard-ul au devenit o regula pentru o formula de succes.
Biletele se vor pune, in curand, in vanzare la Magazinul Muzica si Sala Palatului, pretul unui bilet variind intre 600.000 si doua milioane de lei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.